Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Χωματερή της Καλύμνου καπνίζει όποτε της καπνίσει!!!

Δυστυχώς είναι ένα απαράδεκτο θέαμα που αντικρίζουμε συχνά πυκνά.

Αν εδώ και 4 χρόνια έχει σταματήσει η καύση των σκουπιδιών  στη χωματερή και γίνεται ταφή τους με χώμα, αρκετές φορές, κάποιοι μεταφέρουν εύφλεκτα υλικά και σε συνδυασμό με τους πνέοντες άνεμους, παρουσιάζεται  πρόβλημα σαν το σημερινό, με σύννεφα από καπνούς  να σκεπάζουν την περιοχή, δημιουργώντας μία άσχημη εικόνα και μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Έχουμε γίνει κουραστικοί να το επαναλαμβάνουμε ότι αυτή η μεσοβέζικη λύση , δεν επιλύει το πρόβλημα και θα πρέπει η σημερινή Δημοτική Αρχή  να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς για την οριστική επίλυση ενός μεγάλου προβλήματος που δυστυχώς για διάφορους λόγους χρονίζει, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κάλυμνο.

Και επειδή η οριστική  λύση προβλέπεται να είναι χρονοβόρα θα πρέπει η Δημοτική αρχή να βρεί άμεσα έναν προσωρινό αλλά αποτελεσματικό τρόπο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του kalymnos- news.gr σήμερα Τρίτη πρωί με το Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη που βρίσκεται στην Αθήνα, μας ενημέρωσε ότι από αύριο πρωί έδωσε εντολή  να ξεκινήσει αυστηρός έλεγχος τον οχημάτων που εισέρχονται στο ΧΑΔΑ σχετικά με τα απορρίμματα που μεταφέρουν ώστε να αποφευχθεί η ρίψη εύφλεκτων υλικών.

Δείτε το ρεπορτάζ της  Μπέττυς Μαίλλη  για το kalymnos-news.gr από την εικόνα που παρουσίαζε σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου  2019 το πρωί  η χωματερή Καλύμνου 

12-11-2019: Κάπνοί από τη χωματερή στην ΚάλυμνοΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός