Συλλυπητήρια μηνύματα και ψηφίσματα για το θάνατο του Γιώργου Σπανού.

761

Παραθέτουμε παρακάτω συλλυπητήρια μηνύματα και ψηφίσματα για το θάνατο του Γιώργου Σπανού:

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΑΝΟΥ

Ο Γιώργος Σπανός ήταν άριστος οικογενειάρχης, άνθρωπος της εργασίας και της δημιουργίας.
Αυτοδημιούργητος, εργατικός και εμπνευσμένος επιχειρηματίας.
Τα νησιά μας του οφείλουν πολλά.
Διασφάλισε με τα πλοία του την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Δωδεκανήσου και συνέβαλε τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας.
Άνθρωπος με ευαισθησίες και αγάπη για τα ακριτικά νησιά μας, δικαίωσε το πέρασμα του από αυτή τη ζωή, αφήνοντας τη δική του σφραγίδα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
Στην οικογένειά του και στους συνεργάτες του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Του βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης στο άγγελμα του θανάτου του Γιώργου Σπανού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του προσφιλούς μου Γιώργου Σπανού.
Ενός από τους σημαντικότερους Δωδεκανήσιους επιχειρηματίες και πρωτοπόρους στο Ροδιακό εμπόριο και τη ναυτιλία. Του ανθρώπου που ένωσε τα Δωδεκάνησα. Η επιχειρηματική και κοινωνική του προσφορά θα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει.»

Της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ο Γιώργος Σπανός αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στην οικονομική,επιχειρηματική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.
Η οξυδέρκεια, η εργατικότητα, η απλότητα και η αγάπη του για τα Δωδεκάνησα τον κατέστησαν πρωτοπόρο, πολυδιάστατο και επιτυχημένο επιχειρηματία με σπουδαίο κοινωνικό έργο.
Με το δημιούργημα του, τη Dodekanisos Seaways, άνοιξε νέους θαλάσσιους δρόμους και έκανε πράξη το όραμα του για την ανάπτυξη και την καθημερινή σύνδεση των νησιών μας μεταξύ τους.
Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια.

Του βουλευτή Γιάννη Παππά

Η είδηση της απώλειας του Γεωργίου Σπανού, προέδρου της
Dodekanissos Seaways , μας γεμίζει όλους θλίψη. Ο Γιώργος Σπανός
αποτέλεσε υπόδειγμα οικογενειάρχη και αυτοδημιούργητου
επιχειρηματία .
Η επιμονή και η εργατικότητα που τον διακατείχαν σαν άνθρωπο
τον κατέστησαν ως έναν από τους πιο καταξιωμένους και
εργατικότερους επιχειρηματίες τόσο της Ρόδου αλλά και της
Δωδεκανήσου .
Ο Γιώργος Σπανός κοιτούσε μπροστά από την εποχή του και
βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των νησιών μας. Το κενό που
αφήνει πίσω σε συγγενείς και φίλους είναι δυσαναπλήρωτο.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια Σπανού, θα τον θυμόμαστε
πάντα όλοι με αγάπη και νοσταλγία.

Του βουλευτή Νεκτάριου Σαντορινιού.

Με συγκίνηση η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Σπανό. Η αναγγελία του θανάτου, για όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του και τον γνωρίζαμε, προκάλεσε θλίψη. Ο Γιώργος ήταν ένας
επιχειρηματίας με αγάπη για τα νησιά, με όραμα και στόχο να ενώσει τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας. Με υπομονή, περισσή δημιουργικότητα και θάρρος κατάφερε, εκτός των άλλων επιτυχημένων
δραστηριοτήτων του, να δημιουργήσει μια μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία, που για χρόνια πρόσφερε στα νησιά, πρωτοπορούσε και μας έκανε περήφανους. Η Dodekanisos Seaways με το κύρος της και την εμβέλειά της ήταν το καμάρι του Γιώργου και τώρα πια είναι η πλούσια παρακαταθήκη του για τα νησιά μας.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου

Η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Γιώργου Σπανού, μας βρίσκει ενωμένους στην θλίψη και στην συμπαράσταση προς τους δικούς του ανθρώπους, για την απώλειά τους.
Η αγάπη του για τον τόπο του, τον παρακίνησε να δημιουργήσει την “Dodekanisos Seaways”, στην προσπάθειά του να φέρει τα νησιά και τους κατοίκους τους, πιο κοντά.
Είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Του τέως βουλευτή Δημήτρη Γάκη

Τα Δωδεκάνησα έχασαν σήμερα έναν δικό τους άνθρωπο, από τα σπλάχνα τους, έναν οραματιστή. Ο Γιώργος Σπανός με το σπινθηροβόλο βλέμμα του και την καυστική του γλώσσα ήταν ένας άνθρωπος που υλοποιούσε με πάθος αυτό που του «καρφωνόταν» στο κεφάλι του. Υπήρξε ένας ισχυρογνώμων άνθρωπος, ισχυρογνώμων όχι στην άποψή του αλλά κυρίως στα όνειρά του. Δίκαιος και έντιμος, χωρίς όμως συμβιβασμούς και περικοκλάδες, όπως του άρεσε να λέει.

Ήθελε να εκμηδενίσει τις αποστάσεις μεταξύ των νησιών μας, ήθελε να δημιουργήσει μια «τεράστια γέφυρα» από το Καστελλόριζο μέχρι τη Σάμο. Και τα κατάφερε με τα καράβια του και έδωσε μια διαφορετική διάσταση στην «Νησιωτικότητα», μια διαφορετική διάσταση στην εξάλειψη της απομόνωσης των νησιών. Του οφείλουμε πολλά. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους συνεργάτες του.

Του Δημάρχου Λέρου Μιχάλη Κόλια

Με την παρούσα επιστολή εκφράζω εκ μέρους της Λεριακής κοινωνίας τη  βαθειά μου θλίψη για την απώλεια του αείμνηστου Γεωργίου Σπανού.

Ο εκλιπών ήταν ένας γνήσιος πατριώτης που πραγματοποίησε το όραμα του ενώνοντας τα Δωδεκάνησα από άκρη σε άκρη, δίνοντας ζωή σε όλα τα νησιά μας μέσω των ναυτιλιακών και εμπορικών του δραστηριοτήτων.

Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιως

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, συνήλθε εκτάκτως,
επειδή πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα του αιφνιδίου θανάτου του

ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΑΝΟΥ

με πολύχρονη και σημαντική προσφορά σε όλη τη Δωδεκάνησο
εξασφαλίζοντας, μεταξύ άλλων μέσω της εταιρείας του,
την καθημερινή αξιόπιστη σύνδεση των νησιών μας

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Ο μ ό φ ω ν α

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος
  2. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στα Παροικιακά Έντυπα

ΨΗΦΙΣΜΑ του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων

Το ΔΣ του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων συνεδρίασε σήμερα 13/11/2019, ημέρα Τετάρτη, αφότου τα μέλη του πληροφορήθηκαν με αίσθημα βαθύτατης θλίψης το θάνατο, μετά
από μια πολύμηνη άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, του προέδρου της Dodekanisos Seaways, Γεωργίου Σπανού.
Ο Γεώργιος Σπανός με την επιχειρηματική του δράση και το έργο του συνετέλεσε στην ανάπτυξη του πανδωδεκανησιακού πνεύματος ενώνοντας όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.
Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες, απευθύνουμε στην οικογένεια και στους οικείους του, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον απροσδόκητο θάνατό του.

«Ας αναπαύεται εν ειρήνη»

Το ΔΣ αποφάσισε:

  1. Να διαβιβασθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Συλλόγου στους οικείους του εκλιπόντος και
    στη Dodecanisos Seaways
  2. Μέλη και εκπρόσωποι του Συλλόγου μας να παραστούν στην κηδεία και
    4.Το ψήφισμα αυτό να δημοσιευθεί στα τοπικά δωδεκανησιακά μέσα.

Από Ιωάννη Σοροκάκη

Ο επικεφαλής κ. Γιάννης Σοροκάκης και τα μέλη της παράταξης Λερος- Το Μέλλον Σου Ανήκει, εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας, για τον θάνατο του αγαπημένου φίλου Γιώργου Σπανού. Του ανθρώπου που με την σκληρή δουλειά του, την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του, την πίστη στο όραμα του και την επιμονή του, κατάφερε να ενώσει τα Δωδεκάνησα και να αποτελέσει έναν απ’τους σημαντικότερους επιχειρηματίες για τη ναυτιλία και το εμπορικό κομμάτι τους. Η αγάπη του για τα ακριτικά νησιά μας, η προσδοκία του για προσφορά, πρόοδο και ανάπτυξη ας γίνει παράδειγμα για όλους μας. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στα οικογενειακά πρόσωπα και τους συνεργάτες του εκλιπόντος. Θα σε θυμόμαστε πάντα Γιώργο

Από Κατερίνα Εμμανουήλ,

«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο ενός ανθρώπου που υπήρξε για μένα, όπως και για πολλούς άλλους, μεγάλος! Γιατί ο Γιώργος Σπανός υπήρξε μεγάλος στο ανάστημα, μεγάλος και στην ψυχή! Μια ψυχή, που τόσο απλόχερα μοίραζε σε όλους και που όσοι τον γνωρίζαμε καλύτερα, ξέραμε ότι ήταν πάντα εκεί, ακόμα και όταν δεν ήταν δίπλα μας.
Υπήρξε μια σημαντική και διακριτή προσωπικότητα, με σημαντική πορεία στον επιχειρηματικό τομέα. Με καταγεγραμμένη αγάπη και πολλαπλή προσφορά στον τόπο καταγωγής του συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των νησιών μας. Ποτέ τα νησιά μας δεν ήταν τόσο κοντά. Υπήρξε ο άνθρωπος, που ουσιαστικά ένωσε τα Δωδεκάνησα και στήριξε τις τοπικές οικονομίες, ιδιαίτερα των μικρών νησιών, σε
δύσκολους καιρούς. Τα νησιά μας του οφείλουν πολλά.
Αυτοδημιούργητος και με κοινωνικές ευαισθησίες, κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή. Και αυτό το έκανε με σκληρή δουλειά, συνέπεια, αφοσίωση, αυταπάρνηση, ταπεινότητα και άδολη αγάπη για τον τόπο του, που δεν ξέχασε ποτέ. Πάντοτε ανταποκρινόταν άμεσα οπουδήποτε ζητήθηκε η συνδρομή του.
Κάποιες φορές πάλι, χωρίς καν να του ζητηθεί, έσπευδε να συνδράμει κάθε προσπάθεια, ατομική ή συλλογική, που πίστευε ότι ήταν προς όφελος των νησιών μας.

Άφησε δυνατό το αποτύπωμά του στην περιοχή των Δωδεκανήσων, με το έντονο και διαρκές ενδιαφέρον του και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους συμπολίτες μας.
Γνώριζε καλά να αγωνίζεται χωρίς να σκύβει το κεφάλι στις δυσκολίες, να παλεύει γι΄αυτά που πίστευε και να στέκεται στην ουσία και όχι στην επιφάνεια.
Υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, μα πάνω απ’όλα υπήρξε άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια, συνέπεια και βαθύ το αίσθημα της ευθύνης. Ευθύς, ειλικρινής και πάντα δίκαιος.
Κανείς, ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήθελε να πιστέψει ότι θα έχανε τη μάχη για τη ζωή, που έδινε με αξιοπρέπεια το τελευταίο διάστημα.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης, που θα σε σκεπάσει!
Καλό ταξίδι κύριε Γιώργο!!!»
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός