Ολοκληρώθηκε η Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος από Ομάδα Καλυμνίων.

1200

Για μία ακόμη χρονιά ο έπαρχος Μανώλης Μουσελλής διοργάνωσε προσκυνηματική εκδρομή μιας παρέας φίλων για το Άγιο Όρος.

Στην φετινή Ομάδα συμμετέχουν οι Μανώλης Μουσελλής, Γιώργος Κρητικός, , Μιχάλης Μπούκης, Νικόλας Τσαγκάρης και για πρώτη φορά ο Γιάννης Τσαγκάρης. Μαζί βέβαια για δεύτερη χρονιά,  ο συνεργάτης του  kalymnos-news.gr Μάμας Χαραμαντάς.

Σήμερα Τρίτη απόγευμα 12 Νοεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκε το προσκύνημα στο Άγιο Όρος ,μία ημέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη αφού η κακοκαιρία  «Βικτώρια» προβλέπεται να πλήξει και το Άγιο Όρος αύριο Τετάρτη και έτσι η αποστολή αναγκάστηκε να επισπεύσει την αναχώρηση της.

Ο  συνεργάτης μας Μάμας Χαραμαντάς έχει καταγράψει πλούσιο ρεπορτάζ που θα προβληθεί τόσο από το kalymnos-news.gr όσο και από την Δημοτική Τηλεόραση Κω στην εκπομπή «Εν Καλύμνω …τώρα»

Στην πάνω φωτογραφία η Καλύμνικη αποστολή με τον πατέρα Φιλήμονα στην Ιερά Παντοκρατορινή Κοινοβιακή Σκήτη Του Προφήτου Ηλίου με φόντο το Χρυσοποίκιλτο τέμπλο

 Η δεύτερη φωτογραφία από την τελευταία  ημέρα και την αναχώρηση από την Μονή Αγίου Παύλου που  βρίσκεται σε υψόμετρο 140 μέτρων από την θάλασσα και είναι αφιερωμένη στην Υπαπαντή του Χριστού Στην Μονή φυλάσσονται φορητές εικόνες, κειμήλια, ιερά λείψανα και ιερά σκεύη. Η βιβλιοθήκη περιέχει 494 χειρόγραφα και περίπου 12.500 έντυπα βιβλία.Ανάμεσα στα κειμήλια ξεχωρίζουν μέρος των Τίμιων Δώρων των Μάγων στο νεογέννητο Χριστό.

Η τελευταία φωτογραφία στην  Ουρανούπολη την πρώτη ημέρα όπου συνάντησαν τον Καλύμνιο Μοναχό Μακάριο Χατζηστάση της  Ιεράς Μονής Δοχειαρίου