Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλύμνου για τη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Εμπορίου και για το παραεμπόριο

680

Από τον Εμπορικό Σύλλογο εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου “ Ο ΕΡΜΗΣ “ στα πλαίσια της ενημέρωσης των μελών του αναφέρει ότι, την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλύμνου, με πρωτοβουλία του Δήμαρχου, και με θέμα την γνωστοποίηση σύστασης Δημοτικής Επιτροπής Εμπορίου.

Στην σύσκεψη αυτή παρόντες ήταν ο Έπαρχος κ. Εμμ. Μουσελλής, ο Δήμαρχος κ. Δημ. Διακομιχάλης, εκπρόσωποι των Δημοτικών παρατάξεων και των τοπικών αρμοδίων αρχών ( Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Γραφείο Εμπορίου της ΠΝΑΙ) καθώς και μέλη του Συλλόγου Εμπόρων .

Τον Εμπορικό Σύλλογο εκπροσώπησε στη σύσκεψη ο Πρόεδρος του Άγγελος Καλαθιανάκης .

Κατά τη συνάντηση έγινε γνωστό από τον Δήμαρχο ότι συστάθηκε επιτροπή εμπορίου του Δήμου, της οποίας θα προεδρεύει ο ίδιος. Συζητήθηκαν επαρκώς τα θέματα παρεμπορίου, και όλοι οι παρευρισκόμενοι, γνώστες των θεμάτων αυτών τοποθετήθηκαν με τις απόψεις τους, επί του καυτού θέματος, που ταλανίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τον εμπορικό κόσμο του νησιού μας, και έκαναν σχετικές
προτάσεις στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας.

Αποφασίστηκε να ξεκινήσουν αυστηρότεροι έλεγχοι από τον κάθε αρμόδιο φορέα ή αρχή , και συνάμα να παρακολουθείται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την επιτροπή, το έργο και τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών. Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξει επόμενη συνάντηση, σε σύντομο χρόνο που θα καθοριστεί προσεχώς, για
να καταγραφούν τυχόν ελλείψεις και να γίνουν διορθώσεις.

Για όλα τα παραπάνω, θα γίνεται τακτική ενημέρωση των μελών μας. Από εμάς τους εμπόρους ζητήθηκε να συμβάλουμε, όπου χρειαστεί, στην ενημέρωση της Επιτροπής,μέσω της καταγραφής παρανόμων εμπορικών δραστηριοτήτων, ώστε να διευκολυνθούν οι Αρχές στο έργο τους.

Η βοήθεια σας κρίνεται απαραίτητη.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός