Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας αλιείας– ξιφία  Καλύμνου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ» Μανώλης Κουλλιάς.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο» που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 και στο άρθρο 57 που προβλέπει την καταβολή ετήσιου τέλους από τους πλοιοκτήτες  αλιευτικών σκαφών ανάλογα με το ολικό μήκος αυτών.

 Όπως είπε ο Μανώλης Κουλλιάς σίγουρα είναι μια σημαντική επιβάρυνση για τους αλιείς και συμπλήρωσε ότι για να μην φανεί ότι κάνουμε αντιπολίτευση το μέτρο αυτό είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση και ψηφίστηκε από τη σημερινή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η πλειονότητα των αλιευτικών σκαφών κυμαίνεται από 8 μέτρα μέχρι και 15 μέτρα και το ετήσιο τέλος που θα κληθούν να καταβάλουν οι αλιείς είναι από 225 έως 506 ευρώ.

 Επίσης ο Πρόεδρος των αλιέων ευχαρίστησε τον Έπαρχο και το Δήμαρχο για το ενδιαφέρον που επέδειξαν.

Επισήμανε ότι οι Αλιείς θα προσφύγουν κατά της εν λόγω διάταξης νομικά.

Τέλος ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος τους θα διοργανώσει ημερίδα με θέμα την προστασία από τα λεοντόψαρα που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην περιοχή μας. Είναι ένα θέμα όπως είπε που δεν αφορά μόνο τους αλιείς αλλά είναι κοινού ενδιαφέροντος.

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κουλλιάς στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

9-12-2019 Ο πρόεδρος Παράκτιας αλιείας για το τέλος στα αλιευτικά σκάφηΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός