Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καλύμνου  πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 στις 6.00 το απόγευμα ομιλία του Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου ετ Νικολάου Π. Ζαίρη με θέμα: «Προσεγγίζοντας το δισεπίλυτο πρόβλημα των εκτρώσεων».

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου παρουσία του Μητροπολίτου κκ Παϊσίου, του κλήρου του νησιού και αρκετού κόσμου.

 Μετά τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη κ.κ Παισίου στο βήμα ανέβηκε ο ομιλητής Νικόλαος Ζαίρης που με μία άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία καθήλωσε το ακροατήριο για περισσότερο από μία ώρα που διήρκησε η ομιλία.

Η προσέγγιση του θέματος από τον έμπειρο ομιλητή έγινε τόσο από πλευράς Νομικής όσο και από πλευράς Ιατρικής, εκκλησιαστικής και κοινωνικής.

Τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο ομιλητής από τις έρευνες για τις εκτρώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως  είναι θλιβερά, αποκαρδιωτικά και σίγουρα προβληματίζουν. Επίσης αναδεικνύουν μία άλλη διάσταση του προβλήματος, τις συνέπειες από την απουσία ενημέρωσης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Νικόλαος Ζαίρης είπε ότι την βραδιά αυτή την αφιερώνει στην Καλυμνιά  μάνα και ιδιαίτερα στην πολύτεκνη μάνα και στους γονείς και στα αδέλφια του που έχουν φύγει στην άλλη ζωή.

 Video με ολόκληρη την εκδήλωση και την ομιλία του Νικολάου Ζαίρη θα παρουσιάσουμε σε επόμενη μας ανάρτηση.