Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία γιορτάστηκε όπως κάθε χρόνο σήμερα 3 Δεκεμβρίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) θεσπίστηκε και τηρείται σε όλο τον κόσμο από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η εν λόγω Παγκόσμια Μέρα σε όλον τον Πλανήτη έχει σκοπό την κατανόηση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αναπηρίας, αλλά και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Πάγια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος είναι -μεταξύ άλλων- η ισότητα ευκαιριών, η προσβασιμότητα σε αγαθά και δομές, ο σεβασμός της έμφυτης αξιοπρέπειας, αλλά και η απαγόρευση των διακρίσεων και του ρατσισμού.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία είναι επίσης η αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής, ενώ αξίζει μα πούμε ότι η αρχική ονομασία της μέρας ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

 Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε σήμερα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στο Αργος Καλύμνου  και κατέγραψε στιγμιότυπα από τις δράσεις αλλά και δηλώσεις  που μπορείτε να δείτε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

3-12-2019 Ο φακός του kalymnos news στο Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης