Παρουσία πλήθους κόσμου και των Τοπικών Αρχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 το πρωί, ο επίσημος εορτασμός για τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, στο στρατόπεδο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΖΑΝΙΑ», έδρα του 5/42 ΣΕ  στην  Κάλυμνο .

Προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργίας χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ Παισίου .

Ακολούθησε δοξολογία και στη συνέχεια αναγνώστηκε το ιστορικό της  Προστάτιδος του Πυροβολικού  από τον Λοχαγό Πυροβολικού και Διοικητή του 112 ΛΜΕΘ Γεράσιμο Παπαδάτο.

Οικοδεσπότης των εκδηλώσεων ο Συνταγματάρχης Ευάγγελος Μητρούτσικος  και παρόντες  οι αξιωματικοί, στελέχη και οπλίτες του Στρατοπέδου,του 5/42 ΣΕ

Από τις τοπικές πολιτικές Αρχές παρόντες ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής,ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κασάρας, η Αντιδήμαρχος Σεμίραμις Ψαρομπά , ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μικές Ρήγας, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, ο δημοτικός σύμβουλος Νικήτας Γιαννικουρής.

Επίσης ο Διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων Αστυνόμος Β’ Ευάγγελος Καραθάνος, η Υποδιοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Αγγελική Παπαμιχάλη, ο Αερολιμενάρχης Μαθιός Δαγιάσης, ο Προέδρος Εφέδρων αξιωματικών Γιάννης Νομικάριος.

Στη συνέχεια ακολούθησε μικρά δεξίωση στο χώρο ΚΨΜ  του Στρατοπέδου όπου προσφέρθηκαν  στους επισκέπτες εδέσματα αλλά και  οι πατροπαράδοτοι λουκουμάδες.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

4-12-2019 Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας Προστάτιδας του Πυροβολικού στην Κάλυμνο