H όμορφη έκπληξη για τον Καλυμνιακής καταγωγής Αρχιεπίσκοπο Μ.Βρετανίας Νικήτα όταν στο Σαουθάμπτον συνάντησε μια μικρή από την Κάλυμνο ντυμένη με καβάδι.

4744

Μία όμορφη έκπληξη περίμενε τον Καλυμνιακής καταγωγής Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ.Βρετανίας Νικήτα όταν επισκέφτηκε το Σαουθάμπτον και  συνάντησε μια μικρή  από την Κάλυμνο ντυμένη με την παραδοσιακή στολή το καβάδι.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Σαουθάμπτον, νότια του Λονδίνου, γνωστή πόλη και λιμάνι από την περιπέτεια του «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»,την ημέρα του Αγίου Νικολάου και χοροστάτησε στον ομώνυμο Ιερό ναό της πόλης.

Όλα θα μπορούσε να τα φανταστεί ο νέος προκαθήμενος ,ίσως όχι ότι θα τον περίμενε εκεί ένα καβάδι!

Η μικρή όμορφη Καλυμνιά Ιωάννα Τάτση,που διαμένει με την οικογένεια της στο Σαουθάμπτον, ντυμένη με την παραδοσιακή στολή του νησιού της, υποδέχθηκε τον Αρxιεπίσκοπο παραδίδοντας του μάλιστα και μία επιστολή που έστειλε ο Μητροπολίτης Καλύμνου κκ Παίσιος.

Για μιά ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι η Κάλυμνος είναι παντού ,ακόμα και εκεί που δεν το περιμένεις.

  Μπορεί η οικονομική κρίση να ανάγκασε νέους επιστήμονες να μεταναστεύουν με τις οικογένειες τους στο εξωτερικό για να εργαστούν , όπως στην περίπτωση της οικογένειας της Ιωάννας , όμως η Κάλυμνος είναι μέσα στην καρδιά τους και τις παραδόσεις ,τα ήθη και έθιμα της πατρίδας τα διατηρούν πάντα.