Δεν πέρασαν 3 ημέρες από τότε που άδειασε η πρόχειρη δομή φιλοξενίας στην Κάλυμνο και 31 αλλοδαποί έφτασαν στο νησί.

1630
φωτο αρχειου

 Μόλις το περασμένο Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 αναχώρησαν για τον Πειραιά 96 αλλοδαποί που φιλοξενούνταν το τελευταίο διάστημα στις πρόχειρες δομές της Καλύμνου και σήμερα Τρίτη πρωί 14 Ιανουαρίου 2020 ήλθαν 31 αλλοδαποί στην πλειονότητα τους από Αφρικανικές χώρες.

Συγκεκριμένα στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα ενός (31) αλλοδαπών προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Καλύμνου, μηχανοκίνητη πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Καλύμνου.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου διενεργείται προανάκριση .

Κρίνεται σκόπιμο να κάνουμε και μία αναφορά στο τρόπο που λειτουργούν τα κυκλώματα μεταφοράς αλλοδαπών από τα Μικρασιατικά παράλια.

 Οι πρόχειρες δομές φιλοξενίας της Καλύμνου είναι για προσωρινή παραμονή και περιορισμένης δυνατότητας. Μόλις ο αριθμός των φιλοξενουμένων φτάσει τους 100 περίπου, ξαφνικά οι ροές προς Κάλυμνο σταματούν.

 Μόλις προωθηθούν στην ενδοχώρα και αδειάσουν οι δομές, άμεσα οι ροές ξεκινούν.

Είναι φανερό ότι υπάρχει άμεση και συνεχής ενημέρωση των διακινητών.

Βέβαια επειδή το kalymnos-news.gr  έγινε αποδέκτης σχολίων και παραινέσεων για να μην ενημερώνουμε για  την κατάσταση που επικρατεί στο νησί γιατί δήθεν αντλούν πληροφορίες οι διακινητές, οφείλουμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:

1.Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι τα κυκλώματα διακίνησης αλλοδαπών περιμένουν τα δημοσιεύματα για να αντλήσουν πληροφορίες.

2. Για κάθε άφιξη αλλοδαπών από τα Μικρασιατικά παράλια στα νησιά καθώς και για την αποσυμφόρηση των νησιών με την προώθηση τους στην ενδοχώρα υπάρχουν επίσημες δημόσιες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους φορείς.

3. Τέλος οι ροές μπορούν να μειωθούν μόνο με σωστή επιτήρηση των συνόρων εφόσον βέβαια υπάρξει η πολιτική βούληση και όχι με αποσιώπηση της πραγματικής κατάστασης. 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός