Μπράβο Γιώργο Διακομιχάλη. Προσφέρει εισπράξεις 2 ημερών του μαγαζιού του στους πληγέντες των πυρκαγιών!!- *Γράφει ο Παναγιώτης Βούρος

2733

Μια ανθρώπινη κίνηση από τον συμπατριώτη μας στην Αυστραλία Γιώργο Διακομιχάλη!!
Προσφέρει δύο εισπράξεις του μαγαζιού του στους πληγέντες των πυρκαγιών!!

Η Αυστραλία ζεί μια βιβλική καταστροφή με τραγικές και ασύλληπτες οικολογικές συνέπειες και όχι μόνο. Μέχρι στιγμής έγινε στάχτη μια έκταση πρασίνου όσο δύο φορές το.. Βέλγιο, ναι, οι αριθμοί ζαλίζουν, ενώ μισό δισεκατομμύριο (!) ζωικού πλούτου και θησαυρού έχει απανθρακωθεί. Και δυστυχώς, δεκάδες οι νεκροί και αγνοούμενοι που κάθε μέρα όλο και αυξάνονται.

Μια άνευ προηγουμένου και λογικής οδυνηρή πραγματικότητα που έχει μετατρέψει χιλιάδες πολίτες της περιοχής σε φυγή για να σωθούν, βλέποντας την ίδια στιγμή να καίγονται σπίτια και περιουσίες.

Παρότι αργήσαμε να ταρακουνηθούμε αν σκεφτεί κανείς πως- πριν μόλις μία βδομάδα (ενώ οι πυρκαγιές ξέσπασαν τον Σεπτέμβρη) ξεκίνησε η μαζική διαδικτυακή στήριξη του κόσμου στα σόσιαλ μήντια στέλνοντας ευχές και μηνύματα συμπαράστασης, ήταν φυσικό να υπάρξει αντίδραση παίρνοντας θέση και αθλητές όπως ο Νικ Κύργιος που δίνει 200$ σε κάθε του άσσο στο Atp cup που διεξάγεται στο Μπρισμπέιν.

Μια κίνηση που θα επηρεάσει και άλλους διάσημους και δημοφιλείς από τον οποιαδήποτε χώρο να βοηθήσουν έμπρακτα συνανθρώπους που μας χρειάζονται. Για την ώρα φαίνεται πως δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί στο ζήτημα το χρηματικό και της δωρεάς αυτοί που έπρεπε να το κάνουν.

Αυτοί που <έχουν>. Ίσως δεν αντιλήφθηκαν ακόμη τι συμβαίνει..

Επειδή όμως αυτά τα γνωρίζετε, θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τονίσω μια όμορφη κι αξιέπαινη πράξη του Καλύμνιου ομογενή και ξαδέρφου μου και επιχειρηματία ζαχαροπλαστείου στην Αδελαΐδα Γιώργου Διακομιχάλη, ο οποίος αντλώντας στοιχεία από την ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα- όλα τα έσοδα της Δευτέρας και της Τρίτης (δηλαδή από σήμερα, με τη διαφορά μιας μέρας) θα τα διαθέσει σε πυρόπληκτες οικογένειες την αμέσως επόμενη ημέρα και μέσω του Ερυθρού Σταυρού και του στρατού σωτηρίας (Salvation Army).

Πλην αυτού, όλα τα <τίπς> του καταστήματος για τον μήνα Ιανουάριο επίσης θα πάνε στους πληγέντες συμπατριώτες του. 
Μια κίνηση που ανακοίνωσε εκ μέρους της οικογενείας του χθες και κάνει περήφανο πρώτα τον ίδιο και την γενέτειρα του την Κάλυμνο και αφετέρου, την πατρίδα του την Αυστραλία που τόσο υπεύθυνα και ευσυνείδητα τιμάει και υπηρετεί.

ΥΓ. Δεν μετράνε τα χρήματα αλλά η πράξη. Και στην προκειμένη, αν σκεφτεί κανείς πως το ζαχαροπλαστείο του <KalymnosPastries> διακρίθηκε ως το καλύτερο της πόλης (!) στο Μπρισμπέιν λίγους μήνες πριν, τότε δεν μιλάμε για ένα αμελητέο ποσό.
Από την Κάλυμνο, όλες οι σκέψεις μας στην Αυστραλία. Ο Θεός μαζί σας. Πίστη και υπομονή! #PrayForAustralia
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός