Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης αναφορικά με το θέμα της δήλωσης στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου τυχόν διαφοράς των τετραγωνικών μέτρων από τους ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων μέχρι της 31 Μαρτίου 2020 χωρίς την επιβολή προστίμων.

Το Δήμαρχο πλαισίωναν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Τσέρος και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εσόδων Άννα Βάλλα.

Να σημειώσουμε ότι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν δηλώσει τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους στους δήμους όπου ανήκουν ο νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ, με τον οποίο απαλλάσσονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων από πρόστιμα και αναδρομικά τους δίνει μία σημαντική ευκαιρία.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μεταβούν οι ιδιοκτήτες στους δήμους τους και να δηλώσουν τα σωστά στοιχεία ώστε από φέτος να πληρώνουν τους δημοτικά  τέλη με βάση τα σωστά στοιχεία των ακινήτων τους

Η ρύθμιση  αυτή δίνει το δικαίωμα σε κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου που έχει δηλωμένο το ακίνητό του με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, να το διορθώσει χωρίς την επιβολή προστίμων για το παρελθόν, και χωρίς αναδρομικές χρεώσεις πολλών ετών, όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία, ιδιαίτερα για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων.

 Οι δηλώσεις αυτές πρέπει να υποβληθούν στην  υπηρεσία εσόδων του  δήμου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν και να συνυποβάλουν φωτοτυπίες του Ε9 τους από το οποίο προκύπτει και το ΑΦΜ τους, πρόσφατο λογαριασμό ρεύματος και την αστυνομική ταυτότητά τους. 

Δείτε τη συνέντευξη καθώς και τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν και τις απαντήσεις που δόθηκαν στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

13-1-2020 Συνέντευξη τύπου από το Δήμο Καλυμνίων