Η Διάσκεψη του Βερολίνου: Στο Λιβυκό ζήτημα χωρίζουν οι δρόμοι της Χώρας μας από τη Δύση-Γράφει ο Μανώλης Γαλανομάτης

1158

Την Κυριακή (19/1/2020) γίνεται στο Βερολίνο Διάσκεψη μιας σειράς χωρών με θέμα την ειρήνευση στην Λιβύη.

Η Ελλάδα παρά το γεγονός, ότι έχει ζωτικό συμφέρον από την διανομή των θαλασσίων ζωνών, που κάνει η Κυβέρνηση τηςΤρίπολης (και τυπικά: της Λιβύης) με την Τουρκία, δεν καλείται στην Διάσκεψη.

Η Άγ.Μέρκελ δικαιολογούμενη στον Κ.Μητσοτάκη μας λέει, ότι στην Διάσκεψη δεν θα συζητηθεί θέμα διανομής των θαλασσίων ζωνών.

Με το σημερινό μας άρθρο προσπαθούμε να εξετάσουμε ποιοί φταίνε, που δεν κλήθηκε η Χώρα μας και γιατί δεν κλήθηκε.


1) Η υπάρχουσα κατάσταση και οι αιτίες της 

Από το 2011, που έγιναν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στην Λιβύη και ανέτρεψαν την Κυβέρνηση του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, στη χώρα αυτή υπάρχει ακυβερνησία και μαίνονται δύο φαινόμενα: ο Εμφύλιος Πόλεμος και το μεταναστευτικό ρεύμα από τις χώρες της Σαχάρας προς την Ιταλία.

Η ακυβερνησία [χαρακτηριστικό είναι, ότι η επίσημα αναγνωρισμένη από τους Δυτικούς Κυβέρνηση διοικεί μόνον την πρωτεύουσα της χώρας, την Τρίπολη] οφείλεται στο, ότι η ανατροπή του Μ.Καντάφι ήταν έργο ξένης επέμβασης και όχι εσωτερικής δυσαρέσκειας[Η Λιβύη είχε σύστημα κοινωνικής Πρόνοιας, που θα το ζήλευαν πολλές Ευρωπαικές χώρες].

Το μεταναστευτικό ρεύμα από την Αφρική στην Ευρώπη οφείλεται σ’ αυτήν ακριβώς την ακυβερνησία της Λιβύης, γιατί το καθεστώς Μ.Καντάφι ήταν κυματοθραύστης του μεταναστευτικού κινήματος. Συγχρόνως όμως το καθεστώς Μ.Καντάφι ήταν φάρος ελπίδας για τους Αφρικανούς της Περιοχής της Σαχάρας.Έλειψε η ελπίδα, έλειψε ο κυματοθραύστης, ξεχύθηκε το απελπισμένο κύμα των μεταναστών από την Αφρική στην Ευρώπη.Ο Εμφύλιος Πόλεμος οφείλεται στον υποτελή και πρακτορειακό χαρακτήρα της Κυβέρνησης, που εγκατέστησε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στη Λιβύη.


2) Η πρωτοβουλία της Διάσκεψης του Βερολίνου      

Η Δύση παρατηρεί κυνικά αδιάφορη την κατάσταση στην Λιβύη από το 2011. Τώρα η Γερμανία απευθύνθηκε  στον ΟΗΕ για μια Διάσκεψη “για μια κυρίαρχη Λιβύη και για τον κατευνασμό στοεσωτερικό της Χώρας” Γιατί τώρα; Διότι από τη μια τώρα κινδυνεύει ο εγκάθετος της Δύσης ν’ ανατραπεί και να προκύψει λαική Κυβέρνηση, που φυσικά θα είναι αντιδυτική (αυτά τα δύο πάντα συνάδουν)και από την άλλη ανακύπτει ο κίνδυνος να περάσει η Λιβύη υπό τον έλεγχο της Μόσχας.

Αρπάζοντας την ευκαιρία της αποτυχίας της Συνάντησης της Μόσχας για τη Λιβύη (που έγινε για το χατήρι του Ερντογάν)η Γερμανία με την συνεργασία του ΟΗΕ αποφάσισε για μια Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο. Στην Διάσκεψη πρόσκληση συμμετοχής πήραν οι παρακάτω χώρες:ΗΠΑ, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Κίνα δηλ.όλες οι μεγάλες Δυνάμεις (η συμμετοχή της Γερμανίας είναι αυτονόητη ως προσκαλούσας οικοδέσποινας χώρας).Επίσης προσκλήθηκαν : Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,Τουρκία,Δημοκρατία του Κονγκό, Ιταλία, Αίγυπτος, Αλγερία και ο Αραβικός Σύνδεσμος.Φυσικά προσκλήθηκαν και οι δύο αντιμαχόμενοι του Εμφυλίουτης Λιβύης: Φαγιέζ αλ Σάρατζ και Χαλίφα Χαφτάρ.


3) Η Ελλάδα δεν κλήθηκε      

Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, πλην όμως εκτός από τις μεγάλες  Δυνάμεις αρκετές μικρές και μεσαίες χώρες έχουν κληθεί.Θα μπορούσε κανείς να πει: Κλήθηκαν αυτές που άμεσα σχετίζονται με την μια ή την άλλη Παράταξη του Λιβυκού Εμφυλίου Πολέμου,Ναι, αλλά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Δημοκρατία του Κονγκό δεν σχετίζονται με κανένα τρόπο, ενώ η Ελλάδα με την αντιπαράθεσητης  στο Σύμφωνο διανομής  των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Τρίποληςκαι Τουρκίας σχετίζεται και μάλιστα με ζωτικό τρόπο.

Η Άγ.Μέρκελ δικαιολογείται στον Κ.Μητσοτάκη ως εξής:Η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε, διότι δεν πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της διανομής των θαλασσίων ζωνών.Δηλ.θα μπορούσε να γίνει ειρήνευση των δύο πλευρών, χωρίς να συζητηθούν οι διεθνείς δεσμεύσεις της μιας πλευράς! Το ότι η Ελλάδα σχετίζεται  με τη μια από τις δύο αντίπαλες Παρατάξειςκαι επομένως με το Λιβυκό ζήτημα,το λέει ο ίδιος ο Χαλίφα Χαφτάρ απευθυνόμενος σε Έλληνες Αξιωματούχους κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα (που από μόνο του ως γεγονός αρκεί): “Μείνετε δίπλα μου στην ώρα της ανάγκης μου και θα μείνω δίπλα σας για πάντα”.

Η Άγ.Μέρκελ λέει απλά σοφιστείες. Αν ήταν πιο ειλικρινής έπρεπε να πει: Εμείς (Γερμανία και ΟΗΕ) δεν βάζουμε επί τάπητος το θέματων θαλασσίων ζωνών (γεγονός που από μόνο του δείχνει εχθρότητα προς τη Χώρα μας), αλλά αν κάποιος θέλει να μιλήσει επ’ αυτού του θέματος, δεν μπορούμε να τον εμποδίσουμε”Φυσικά επ’ αυτού θα μιλούσε τουλάχιστον η Χώρα μας. Υποχρεωτικά θα μιλούσαν απαντώντας: Τουρκία, Σάρατζ και Χαφτάρ. Η αποσιώπηση του θέματος με την απουσία της Χώρας μας ζημίωσε την Χώρα μας.Δηλ.η Άγ.Μέρκελ ζημίωσε την Χώρα μας! Η πραγματική αιτία που δεν προσκλήθηκε η Χώρα μας είναι ότι εξ αντικειμένου (για λόγους ζωτικών εθνικών συμφερόντων) η Χώρα μας πέρασε στην αντιδυτική πλευρά του Χαλίφα Χαφτάρ.Σ’ αυτό συνίσταται και η πεμπτουσία του σημερινού μας άρθρου:Όσο κι αν είναι υποτελής στη Δύση η Χώρα μας, αυτή παραμένει ξένο σώμα προς τη Δύση. Γιαυτό και σε ζωτικά θέματα η Άρχουσα Τάξη για να κρατήσει την θέση της στην κοινωνία μας , όσο την παίρνει,αποστασιοποιείται από την Δύση : Όλη η Δύση είναι με τον Σάρατζ και την Τουρκία, η Ελλάδα είναι με τον Χαφτάρ και ενάντια στην Τουρκία 


4) Η πολεμική ανάμειξη της Τουρκίας   

Αυτή τη στιγμή όλη κι όλη η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας είναι 4 λόχοι από 35 άτομα ο καθένας συν 25 κατάσκοποι στο στρατό του Χαλίφα Χαφτάρ.Είναι αστείο να νομίζει κανείς, ότι με 165 άτομα θα μπορέσει η Τουρκία να “δώσει στον Χαφτάρ το μάθημα που του αξίζει”Γιαυτό συμμετέχει στην Διάσκεψη του Βερολίνου (=για ν’ αποφύγει ανάμειξη μεγάλης και αποτελεσματικής κλίμακας με τακτικό Τουρκικό στρατό, ζήτημα όμως που θα φέρει και πολλά φέρετρα στην Τουρκία με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται).


5) Πώς το συμφέρον γίνεται Ιδεολογία  

Ιδού οι τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν (πρακτορίο ΤΑΣΣ):” Αν η ΕΕ με τον πρέποντα τρόπο δεν υποστηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης με επικεφαλής τον Φαγιέζ Σάρατζ,τότε η ίδια προδίδει τις Αξίες της, οι οποίες περιλαμβάνουν την Δημοκρατία και τα δικαιώματα του ανθρώπου.Το να αφήσουμε την Λιβύη στην Εξουσία ενός στρατιωτικού δικτάτορα, θα ήταν λάθος ιστορικής κλίμακας.Πέρα απ’ αυτό, αν η νόμιμη Κυβέρνηση πέσει, τότε η Ευρώπη θα συγκρουστεί με ένα σωρό απειλών και προβλημάτων.Η ΕΕ πρέπει να δείξει στο κόσμο, ότι είναι βασικός παίκτης στην διεθνή αρένα.Αν η ΕΕ στο ελάχιστο βαθμό ενδιαφέρεται για την ειρήνη στην Λιβύη,τότε η Τουρκία θ’ αναλάβει να διδάξει τις Λιβυκές δυνάμεις ασφάλειας και θα τις βοηθήσει να παλαίψουν την τρομοκρατία, το εμπόριο των ανθρώπων και άλλες σοβαρές απειλές της διεθνούς ασφάλειας”Ποιό είναι το συμφέρον της Τουρκίας στην Λιβύη;Πριν απ’ όλα  τα ίδια τα πετρέλαια της Λιβύης και ό,τι ήθελε  προκύψει από την εύρεση υδογονανθράκων στην Τουρκική θαλάσσια ζώνη,όπως αυτή συμφωνήθηκε με την Κυβέρνηση της Τρίπολης (σε βάρος των συμφερόντων της Χώρας μας).

Ο Ερντογάν αντί να μιλήσει την γλώσσα του κυνικού οικονομολόγου, μιλάει ακόμα την γλώσσα του ιδεαλιστή πολιτικού αγκιτάτορα (=φτηνής επιχειρηματολογίας προπαγανδιστή που απευθύνεται στο θυμικόκαι όχι στο λογικό).Μετά τους Αρμένιους, τους Πόντιους, τους Κύπριους και τους Κούρδους(όπου είναι μπερδεμένο πού τελειώνουν οι διώξεις και πού αρχίζουνοι σφαγές, ή πού τελειώνουν οι σφαγές και πού αρχίζουν οι γενοκτονίες),ο Ερντογάν θυμήθηκε τη παλιά κτήση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην βόρεια Αφρική και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Λίβυων.Με βάση την λογική Ερντογάν η Χώρα μας είναι αντίθετη στις Ευρωπαικές Αξίες και υπέρ της εξόδου της ΕΕ από την διεθνή αρένα, διότι η Χώρα μας πήγε με τον Χαλίφα Χαφτάρ για να διασώσει τον υποθαλάσσιο πλούτο που της αρπάζει η Τουρκία!Έρχεται τώρα η Γερμανία και προσκαλεί στην Διάσκεψη την Τουρκία, που αποστασιοποιείται από ΝΑΤΟ και ΕΕ και δεν καλεί την Ελλάδα,που πάντα ήταν πιστό δουλικό των Δυτικών Αφεντάδων.


6) Η τύχη της Χώρας μας  

Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι την Χώρα μας την απέκλεισαν οι Δυτικοί από την Διάσκεψη, γιατί έστω συγκυριακά και κάτω από ζωτική ανάγκη  πέρασε με τον αντίπαλο της Δύσης στην Λιβύη.

Δεν μας συγχωρούν τίποτε.Τα θέλουνε όλα!