Άραβας από την Κοπεγχάγη προτρέπει τους μετανάστες στην Κω σε απεργία πείνας και εξέγερση.

953

Προβληματισμό προκαλεί η παρουσία ενός Άραβα, ο οποίος από την Κοπεγχάγη, καλεί τους μετανάστες που βρίσκονται στην Κω να εξεγερθούν, παραλληλίζοντας μάλιστα το hot spot  του νησιού με τις φυλακές Γκουαντάναμο, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Κάποιοι με σκοτεινό προφίλ, όπως αυτός ο Άραβας που ζει στη Βόρειο Ευρώπη, φαίνεται ότι επιχειρούν να υποκινήσουν ομαδικές αντιδράσεις από τους μετανάστες στα νησιά.

Ο Χασάν δείχνει εμμονή στην Κω. 

«Η κατάσταση που επικρατεί  στο κλειστό στρατόπεδο της Κω,  είναι απάνθρωπη και παρόμοια με το στρατόπεδο κράτησης του Γκουαντάναμο…»

Ο Χασάν χωρίς περιστροφές, προτρέπει τους μετανάστες στην Κω, να εξεγερθούν και να κάνουν γενική απεργία πείνας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ακροδεξιά» την ελληνική κυβέρνηση, γιατί όπως λέει, αποφάσισε να φτιάξει τα νέα κλειστά κέντρα για τους μετανάστες.   

«Καλώ όλους τους πρόσφυγες στο ανοιχτό hot spot, σε γενική απεργία πείνας… Αν επιλέξετε να παραμείνετε σιωπηλοί και να αποδεχτείτε την πραγματικότητα, σας περιμένει η βίαιη επιστροφή στην Τουρκία. Τι περιμένετε από μια ακροδεξιά κυβέρνηση;»

«Όσο για σας αδέλφια που προς το παρόν είστε σε ανοιχτό καμπ, να περιμένετε ότι με το που χτιστούν τα κλειστά κέντρα, άμεσα θα σας μεταφέρουν σε αυτά με τη βία. Ενωθείτε με τους αδελφούς στο κλειστό στρατόπεδο της Κω και κηρύξτε γενική απεργία πείνας» γράφει.

.  
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός