Έχοντας δίπλα του τον 93χρονο βοσκό των Ιμίων Α.Βεζυρόπουλο ο Δήμαρχος Δ. Διακομιχάλης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των 3 ηρώων Αξιωματικών ΠΝ.

1863

Παρών ήταν και φέτος στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή πρωί 2 Φεβρουαρίου 2020, για τους 3 πεσόντες Αξιωματικούς ΠΝ των Ιμίων ο Αντώνης Βεζυρόπουλος , ο βοσκός των Ιμίων, που για περισσότερο από 20 χρόνια διατηρούσε 40 κατσίκια περίπου, πάνω στις δύο νησίδες .

Ο Αντώνης  Βεζυρόπουλος σίγουρα έχει γράψει ιστορία με την παρουσία του στα Ίμια και αποτελεί  μια εμβληματική μορφή που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα που επιβεβαιώνει την  Ελληνικότητα των 2 νησίδων

Ο 93χρονος σήμερα βοσκός, 24 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων , με περηφάνια και με ακμαιότατο ηθικό παρά την ηλικία του, δηλώνει στο kalymnos-news.gr  ότι θα ξαναπήγαινε στα Ίμια.

 Βέβαια ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης δεν ξεχνά τη συμβολή του Αντώνη Βεζυρόπουλου στην επιβεβαίωση και την απόδειξη της Ελληνικότητας των 2 νησίδων με διατήρηση των κατσικιών σε αυτές σε δύσκολες εποχές και σήμερα μόλις κλήθηκε για να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των 3 αξιωματικών ΠΝ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα προέβη σε μία συγκινητική και συμβολική ενέργεια.

Πήρε από το χέρι τον Αντώνη Βεζυρόπουλο και τον είχε πλάι του καταθέτοντας το στεφάνι στη μνήμη των 3 Αξιωματικών.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός