Από την επίσκεψη της Πανελλήνιας Εθελοντικής Διασωστική Ομάδας, ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ο.ΔΙ.Κ.) στην Κάλυμνο

938

 Η Πανελλήνια Εθελοντική Διασωστική Ομάδα, ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ο.ΔΙ.Κ.), στα πλαίσια της υλοποίησης μιας μεγάλης Ανθρωπιστικής και Εθνικής Δράσης από χθες  Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 βρίσκεται την Κάλυμνο.

Η Ομάδα πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Μητροπολίτη, στο δημαρχείο, στον Πρόεδρο του ΙΣΕΚ,στο  Λιμεναρχείο ,ενώ φωτογραφήθηκε μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη καθώς και στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών ΠΝ στα Ίμια.

Το απόγευμα το Δημόσιο ΙΕΚ Καλύμνου, στο κτήριο του ΕΠΑΛ Καλύμνου, έγινε παρουσίαση πρώτων βοηθειών στους σπουδαστές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Παρουσιάστηκαν πέραν των πρώτων βοηθειών και οι 17 στόχοι του Ο.Η.Ε. για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Στα πλαίσια τη δράσης για σήμερα Σάββατο ήταν προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ψέριμο προκειμένου να παραδώσουν στους κατοίκους του ακριτικού νησιού δωρεάν έναν απινιδωτή από την  χορηγία των πέντε απινιδωτών από το  Ίδρυμα ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το ταξίδι αναβλήθηκε.

Σήμερα πρωί επισκέφτηκαν τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή

Το απόγευμα από τις 6.00 έως στις 8.00 μμ στο Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου θα θα προβούν σε σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών .

 Ο φακός του kalymnos-news.gr συνάντησε χθες Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 κατά την επίσκεψη τους στην Κάλυμνο την αποστολή της Ομάδας και συνομίλησε με τα μέλη της

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

28-2-2020 Η Πανελλήνια Εθελοντική Διασωστική Ομάδα

Φωταγραφία των μελών της Ομάδας με τον Ξενοφών Στεφάν, στο ξενοδοχείο EvaNik που τους φιλοξενεί στην Κάλυμνο.