Δύο σημαντικές ανακοινώσεις από το βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη και το Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη για στέγαστρα παραλιακής και δασικούς χάρτες. (video)

813

Στην Κάλυμνο βρέθηκε σήμερα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης εκπροσωπώντας τη Βουλή στο ετήσιο μνημόσυνο για τους 3 πεσόντες Αξιωματικούς ΠΝ στην κρίση των Ιμίων.

Στα περιθώρια της παραμονής στην Κάλυμνο, ο Βασίλης Υψηλάντης μαζί με το Δήμαρχο Δημήτρη  Διακομιχάλη μιλώντας στο φακό του kalymnos-news.gr  έκαναν δύο σημαντικές ανακοινώσεις.

Η πρώτη ανακοίνωση αφορά τα στέγαστρα της παραλιακής Καλύμνου.

 Όπως είπε Ο Βασίλης Υψηλάντης με συντονισμένες ενέργειες τόσο του Δημάρχου όσο και από τη δική του πλευρά ανακοινώνει ότι τα πρόστιμα αναφορικά με τις πέργκολες στο λιμάνι διευθετείται νομοθετικά, πηγαίνει πίσω και θα έλθει νομοθετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας την επόμενη εβδομάδα και μέχρι μέσα Μαρτίου θα έχει ψηφιστεί. Είναι όπως είπε μία καλή εξέλιξη .

 Ο δήμαρχος είπε ότι η αναστολή των προστίμων είναι κάτι που περίμεναν όλοι οι καταστηματάρχες  της παραλιακής και όχι μόνο και το θέμα θα το παρακολουθούν  στενά μέχρι να ψηφιστεί, διότι στη διατύπωση της ρύθμισης ακόμα και ένα κόμμα έχει σημασία.

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης ήταν οι δασικοί χάρτες. Όπως τόνισε ζητάμε την εξαίρεση των νησιών μας   ώστε το βάρος απόδειξης μια χορτολιβαδικής έκτασης να  μην το έχει όπως μέχρι τώρα ο ιδιοκτήτης αλλά το Δημόσιο.

Όπως είπε ο Βασίλης  Υψηλάντης, το θέμα αυτό το έχει ήδη συζητήσει εδώ και 2 μήνες με τον αρμόδιο Υφυπουργό και υπάρχει η πρόθεση να εξαιρεθεί η Δωδεκάνησος.

Κλείνοντας είπαν ότι το θέμα με τη μελέτη για το Τμήμα Μηχανικών και το κτίριο που θα προταθεί να στεγαστεί ολοκληρώνεται.

Δείτε τα όσα είπαν στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

2-2-2020 Β. Υψηλάντης και Δ. Διακομιχάλης για στέγαστρα παραλιακής και δασικούς χάρτες
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός