Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη για 7 θέματα επικαιρότητας.(video)

790

Ο φακός του kalymnos-news.gr επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 το πρωί το Γραφείο Δημάρχου και είχε μία 15λεπτη συνέντευξη με το Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη .

Αν και ο χρόνος ήταν  περιορισμένος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα επικαιρότητας.

Ξεκίνησε με την προσφυγή της ΑΝΕΚ που έγινε δεκτή για την άγονη γραμμή ΚΆΛΥΜΝΟΣ –ΣΑΜΟΣ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η υπόθεση είχε αίσιο τέλος.

 Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με Πειραιά λέγοντας ότι η Κάλυμνος θα έχει σίγουρα 5 δρομολόγια ,ενώ σχεδιάζεται και ένα έκτο δρομολόγιο εβδομαδιαίως που θα συνδέει την Κάλυμνο με Πειραιά μέσω Κυκλάδων.

Μίλησε για τη ενημέρωση και τη συζήτηση  στο Δημοτικό Συμβούλιο για την μελέτη κατασκευή εξωτερικής αποβάθρας λέγοντας θεωρώ αδιανόητο δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στα κοινά  εδώ και 30 χρόνια να λένε ότι δεν είχαν ενημέρωση

.Έκανε αναφορά στην επιχορήγηση της Ένωσης Καζώνη –Κάλυμνσο 2000 με 7.000 ευρώ από το Δήμο, εκφράζοντας παράλληλα και το παράπονο του ότι ο Γ.Ρούσσος έκανε ονομαστική αναφορά σε επικεφαλής Παράταξης ενώ η επιχορήγηση έγινε με δική του εντολή.

Ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες  θα επισκεφτούν την Κάλυμνο υπηρεσιακοί παράγοντες της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για να επιθεωρήσουν τα 2 έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη,  Καρπάθειο και  Βρεφονηπιακό λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που έχει παρατηρηθεί στην ολοκλήρωση τους.

Απάντησε σε όσους διερωτήθηκαν γιατί η Κάλυμνος απουσιάζε  από σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Μάνο Κόνσολα με δημάρχους άλλων νησιών για τον θαλάσσιο τουρισμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Κάλυμνος προηγήθηκε .

Και έκλεισε τη συνέντευξη με την χερσαία  ζώνη στην παραλιακή λέγοντας ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έλθει το θέμα στο ΔΣ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις αλλαγές.

 Δείτε τα όσα ενδιαφέροντα είπε  στο  ρεπορτάζ που ετοίμασε η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας  Χαραμαντάς

12-2-2020 Ενημέρωση-συνέντευξη από τον Δήμαρχο Δημήτρη ΔιακομιχάληΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός