Η ΣΥΡΙΖΑική Επανάσταση: Το Αστικό Κράτος θα έχει αρμούς από ΣΥΡΙΖΑίους-Γράφει ο Μανώλης Γαλανομάτης.

1644

Πριν λίγες μέρες στην Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ.Τσίπρας  δήλωσε ,ότι αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εάν εκλεγεί, θα καταλάβει όλους τους αρμούς της Εξουσίας.

Φυσικά το πρώτο πρόβλημα είναι το, εάν και κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ελπίζει σε επανάκαμψη, αλλά αυτό θα το εξετάσουμε τελευταίο.Σε πρώτη φάση θα εξετάσουμε πώς αντιλαμβάνονται τα διάφορα κόμματα αυτή την κατάληψη των αρμών της Εξουσίας.


1) Λαϊκισμός Νο 1: Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ    

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ λέει: “αυτές είναι ολοκληρωτικές απόψεις, που δεν έχουν καμιά σχέση με την Δημοκρατία”.

Το ΚΙΝΑΛ κάνει τα εξής λάθη:

α) Η Εξουσία είναι ενιαία και ολοκληρωτική. Ο διαχωρισμός σε Εκτελεστική ,Νομοθετική και Δικαστική είναι συμβατικός και τεχνικού χαρακτήρα.Συγχρόνως είναι παραπλανητικός, γιατί αφήνει τον λαό να πιστεύει σε αυταπάτες της μορφής: Αν δεν τα πάμε καλά με την Εκτελεστική Εξουσία, προσπαθούμε να την ελέγξουμε με την Νομοθετική. Αν και αυτό είναι δύσκολο ,ελέγχομε και τις δύο μέσω της Δικαστικής.

Η Εξουσία είναι ενιαία και αυτή η ενότητα εξασφαλίζεται νομοθετικά μέσω του σχήματος: Η Νομοθετική ορίζει την ίδια την Κυβέρνηση και ελέγχει την Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση ορίζει τους ανώτατους δικαστικούς και η Δικαστική δικάζει βάσει των Νόμων που πρότεινε η Κυβέρνηση.Αυτά τα σχήματα είναι ρευστά και τυπικά, Το ουσιώδες είναι ότι η ενότητα της Εξουσίας καθορίζεται μέσω της οικονομικής ισχύος της Αστικής Τάξης και των διαφόρων νομοθετημένων ή μη διασυνδέσεων και διαπλοκών προσώπων, θεσμών,αδελφοτήτων, λεσχών και στοών. 

β) Το δεύτερο λάθος του ΚΙΝΑΛ είναι ότι αναφέρει, ότι έχουμε Δημοκρατία με την οποία τάχατες δεν συνάδουν οι απόψεις περί κατάληψης των αρμών της Εξουσίας.Δεν έχουμε Δημοκρατία (=δεν κυβερνάει ο λαός) .Έχουμε Αστική Δημοκρατία (=κυβερνάει η Αστική Τάξη).Πώς αποδεικνύεται αυτός ο ισχυρισμός;Αποδεικνύεται πρώτον μεν από την διεξαγωγή των Εκλογών,όπου το 5% που είναι η Αστική Τάξη παίρνει το 80-95% των εδρών της Βουλής και δεύτερον από το είδος των αποφάσεων της Κυβέρνησης, που στο σύνολο τους συμφέρουν την Αστική Τάξη (αλλά και από το σύνολο των βασικών αποφάσεων των δικαστηρίων, που πάντα δίνουν δίκιο στην Ιδιοκτησία  και την κοινωνική γαλήνη δηλ.στο Σύστημα). Αυτό σημαίνει ότι Βουλή,Κυβέρνηση και Δικαστήρια στηρίζουν ένα Σύστημα άδικο και εκμεταλλευτικό (και επί πλέον ξενόδουλο). Επομένως για ποιά Δημοκρατία μιλάμε;


2) Λαικισμός Νο 2: Η ανακοίνωση της “Ελληνικής λύσης”   

Η “Ελληνική λύση” λέει: “Εδώ είναι Ελλάδα. Δεν είναι Σοβιετική Ένωση του Στάλιν”Εδώ ο λαϊκισμός συνίσταται στην στρέβλωση της Διαλεκτικής,που προτεραιότητα δίνει στο περιεχόμενο και όχι στην μορφή.Αν ένα καθεστώς είναι καλό ή κακό δεν καθορίζεται από το αν είναι ολοκληρωτικό ή τριχασμένο, αλλά από το αν είναι κράτος του λαού ή κράτος των Αφεντάδων του λαού.Το ολοκληρωτικό κράτος του Στάλιν ήταν κράτος του λαού,ενώ το τριχασμένο κράτος του Κ.Μητσοτάκη είναι κράτος των Αφεντάδων του λαού.Το να μπαίνει ένα κράτος κοινωνικής αδικίας, εκμετάλλευσης,εξαθλίωσης και κοινωνικής πόλωσης πάνω από την Σοβιετική Ένωση των εργατών και αγροτών, είναι πολιτική διαστροφή (για να μην πούμε νοητική αναστροφή της πραγματικότητας, όπου αλλάζουν θέσεις το μαύρο και το λευκό).


3) Λαικισμός Νο 3: Η ανατριχίλα της ΝΔ   

Η ΝΔ είναι ο παραδοσιακός πολιτικός εκφραστής της κυρίαρχης Αστικής Τάξης. Η ΝΔ είναι το κόμμα, που δεν θέλει συμβουλές,απειλές, εξαγορές ή εκβιασμούς για να περάσει την βούληση της Ολιγαρχίας του Πλούτου: την περνάει με την καλή της θέληση και πριν εκφράσει την βούληση της η Ολιγαρχία του Πλούτου.Μια κατάληψη όλων των αρμών της Εξουσίας από κάποιο άλλο κόμμα προκαλεί ανατριχίλα στην ΝΔ για δύο λόγους:

α) Γιατί ένα άλλο κόμμα παίρνοντας τους αρμούς της Εξουσίας μπορεί να φέρει προσκόμματα στην βούληση της Ολιγαρχίας του Πλούτου και των ξένων Αφεντάδων. Η βούληση της Αστικής Τάξης είναι να υπάρχει ένα κράτος,που να ελέγχεται στα σίγουρα από την Δεξιά και μια Κυβέρνηση,που να αλλάζει ανάλογα με τα ποσοστά των ψήφων:Αν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης συνάδουν με τα συμφέροντα της Αστικής Τάξης καλώς. Αν όχι παρεμβαίνει το κράτος και φέρνει την Κυβέρηση κατά τον α ή β τρόπο (=κοινοβουλευτικά ή αυταρχικά) στα σύγκαλα της.

β) Η στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με τα παιδιά της Δεξιάς εξασφαλίζει στον κόσμο της ΝΔ το ψωμί του.Άντε τώρα τα παιδιά της Δεξιάς που αναντάμ παπαντάμ θεωρούν το κράτος φέουδο τους, να τρέχουν να ψάχνουν για δουλειά στα Γραφεία Ανεργίας. Πω,πω ανατριχίλα!Ο λαϊκισμός της ΝΔ συνίσταται στο ότι θέλει να μας φορτώσει την δική της ανατριχίλα μετατρέποντας το κομματικό σε εθνικό.


4) Λαϊκισμός Νο 4: Η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ για τους αρμούς          Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ συνίσταται στο ότι ακόμα κι αν καταλάβει όλους τους αρμούς της Εξουσίας, δεν πρόκειται να προκύψει τίποτε το επαναστατικό.Η όλη διαδικασία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την αφοσίωση στην ΕΕ, με την εξιδανίκευση της ΕΕ σε Ευρώπη των λαών(ενώ είναι των Μονοπωλίων και δεν μπορεί να μεταλλαχθεί σε Ευρώπη των λαών), με τις σκληρές και στημένες διαπραγματεύσεις,με τις συνεχείς υποχωρήσεις, με την λιτότητα του λαού μέσω Μέτρων και Μνημονίων, πάντα όλα γινόντουσαν αν όχι δεκτά τουλάχιστον ανεκτά από το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, διαμόρφωσε ένα στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ άβουλο και απολίτικο. Αυτό το στελεχιακό δυναμικό που ενσωματώθηκε στο Αστικό Σύστημα, δεν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιήσει καμιά Επανάσταση.Γιατί τότε ο Αλ.Τσίπρας θέλει τους αρμούς της Εξουσίας;

α) Θέλει να στείλει το μήνυμα στο λαό, ότι αν υποχωρούσε στις απαιτήσεις των ξένων, οφείλεται στο ότι ήλεγχε την Κυβέρνηση,αλλά όχι το Κράτος .

β) Θέλει να στείλει το μήνυμα στους σοσιαλίζοντες διανοουμένους,ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “έχει πολύ ψωμί” γιατί θα χηρέψουν όλες οι θέσεις του κρατικού μηχανισμού (=υπάρχει σίγουρος μισθός),Άρα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

γ) Κάποιοι Κουκουέδες θα ξεγελαστούν και θα νομίσουν, ότι Αλ.Τσίπρας διάβασε το βιβλίο του Λένιν “Κράτος και Επανάσταση”και με βάση αυτό το βιβλίο θα καταλάβει όλους τους αρμούς της Εξουσίας και θα  κάνει την Εξουσία λαϊκή


5) Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί ξανά 

 Όλα τα προηγούμενα με τους διάφορους λαϊκισμούς ισχύουν με το εάν και κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ  επανεκλεγεί και επανέλθει στην Κυβέρνηση. Ας δούμε πόσο πιθανό είναι κάτι τέτοιο.

Α) Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε ως Κυβέρνηση και απέτυχε οικτρά.Λέμε “οικτρά”, γιατί δεν έπεσε προ υπερτέρων δυνάμεων και όχι μόνο συνθηκολόγησε, αλλά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε  τους όρους και τις συνθήκες, ώστε η συνθηκολόγηση να είναι η μόνη δυνατή εξέλιξη.Αυτό σημαίνει ότι δεν μιλάμε για αδυναμία (=έπεσε προ υπερτέρων δυνάμεων), δεν μιλάμε για δειλία (=συνθηκολόγησε, ενώ είχε δυνατότητες να πολεμήσει), αλλά μιλάμε για συνεργασία με τον εχθρό,εμφανίζοντας τον ως φίλο και συνειδητά περνώντας την ελληνική υπόθεση στο κανάλι της βούλησης του εχθρού.

Β) Ξεκινάμε από το ζήτημα της αδυναμίας. Πράγματι η Ελλάδα είναι μικρή και φτωχή χώρα. Ο Αλ.Τσίπρας την εντάσσει στην λέσχη των ισχυρών με τους Νόμους του καπιταλισμού, που ενισχύουν τον ήδη ισχυρότερο.Λογικά έπρεπε να αποστασιοποιηθεί από την ΕΕ, να δυναμώσει η Χώρα με αξιοποίηση των ίσων αποστάσεων από τις μεγάλες Δυνάμεις, με μια προστατευτική Πολιτική και αφού δυναμώσει να συνδιαλλαγεί με την ΕΕ από καλύτερες θέσεις.Ο Αλ.Τσίπρας ήξερε ότι η ΕΕ είναι Ευρώπη των Μονοπωλίων και το έκρυβε από τον λαό.Έσπερνε αυταπάτες ότι η λέσχη των Ευρωπαίων σοσιαλιστών είναι ισχυρή και θα κόψει την ηγεμονία της Γερμανίας.Ο Αλ.Τσίπρας ήξερε ότι η Ελλάδα βγαίνει ζημιωμένη οικονομικά από την ένταξη στην ΕΕ και ότι η Δεξιά μας έβαλε στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους (=γιατί η Αστική Τάξη φοβόταν τον εχθρό-λαό και ζητούσε προστασία)Παρόλα αυτά δήλωνε αφοσίωση στην ΕΕ.

Ουσιαστικά δήλωνε,ότι είναι “αγκιστρωμένο ψάρι” λύνοντας έτσι τα χέρια της ΕΕ για μεγαλύτερες πιέσεις.Ο Αλ.Τσίπρας προσπάθησε να μετακυλήσει στον Ελληνικό λαό τις δικές του ενοχές προτείνοντας δημοψήφισμα και μετατρέποντας το ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

Γ) Ο Αλ.Τσίπρας δούλεψε σαν δεξιός χαφιές ρίχνοντας με Μνημόνια και Μέτρα την Αξία της Εργατικής δύναμης στα στοιχειώδη προς το ζην και στην συνέχεια ρίχνοντας την τιμή της Εργατικής δύναμης κάτω από την Αξία της προκαλώντας όχι απλά λιτότητα, αλλά κοινωνική εξαθλίωση.

Δ) Ο Αλ.Τσίπρας οδήγησε σε απαξίωση την ταξική πάλη,έσπασε την βούληση του λαού για αντίσταση, οδήγησε το λαό σε μοιρολατρεία και τελικά σε εξαγνισμό την Δεξιά.Ύστερα απ όλα αυτά το πρόβλημα δεν είναι γιατί έχασε τις Εκλογές, αλλά γιατί κράτησε τόσο υψηλό ποσοστό.

Ε) Η ΝΔ θ αποτύχει βέβαια στο ν ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο του λαού, αλλά ο κόσμος της ΝΔ κρατά μικρό καλάθι, είναι κόσμος νοικοκυραίων, είναι κόσμος παθητικός και μοιρολατρικός και αυτήν την υπακοή στο Σύστημα την μεταδίδει στον ΣΥΡΙΖαικό κόσμο, που εκδικητικά ψήφισε ΝΔ.Διά ταύτα είναι απίθανο να φύγει κόσμος από την ΝΔ μετά από μια ενδεχόμενη αποτυχία και να στηρίξει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός