Για τα καλά η «ΦΛΙΠ ΕΝΑ ΝΕ» με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΖΕΦΥΡΟΣ» σε επιδοτούμενα δρομολόγια της ΠΕ Καλύμνου.

2359

Για τα καλά εισέρχεται η ΦΛΙΠ ΕΝΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε επιδοτούμενα δρομολόγια στην ΠΕ Καλύμνου με το ταχύπλοο σκάφος Ε/Γ-Δ/Ρ «ΖΕΦΥΡΟΣ».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr της κατακυρώθηκαν με σύμβαση 4 ετών από το ΥΝΑΝΠ στην ΦΛΙΠ ΕΝΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ οι γραμμές :

1.Λέρος-Λειψοί- Πάτμος-Αρκιοί-Φαρμακονήσι-Αγαθονησι-Πυθαγόρειο Σάμου

2. Λειψοί-Λέρος-Καλυμνος

3.Καλυμνος-Ψεριμος- Μαστιχάρι Κω

 Η έναρξη της επιδοτούμενης δρομολογιακής γραμμής Καλυμνος-Ψεριμος-Μαστιχάρι Κω ξεκινά στις 18 Μαΐου 2020  με διάρκεια μέχρι 27/09/2020 [σύνολο δέκα εννέα (19) εβδομάδες] .Τα επιδοτούμενα δρομολόγια είναι τρία εβδομαδιαίως.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα τις εν λόγω γραμμές εξυπηρετούσαν σκάφη από Τοπικές Εταιρείες. Τη γραμμή Κάλυμνος-Ψέριμος- ΚΩΣ εξυπηρετούσε η ΑΝΕΚ

Η ΦΛΙΠ ΕΝΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ είναι συμφερόντων της SAOS FERRIES της οικογένειας Φώτη Μανούση.

Η «ΦΛΙΠ ΕΝΑ ΝΕ» συμμετείχε στο διαγωνισμό με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 145

Το ΖΕΦΥΡΟΣ είναι καινούργιο σκάφος, αφού ναυπηγήθηκε το 2017 και ξεκίνησε εκείνη την χρονιά δρομολόγια. Μάλιστα επειδή υπήρξαν κάποια θέματα αρχικά με τις μηχανές του, άλλαξε και έβαλε καινούργιες από την Σουηδία και το εκεί εργοστάσιο της VOLVO.

Το σκάφος έχει μήκος 25 μέτρα και πλάτος 7 μέτρα

Το περσινό καλοκαίρι εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη -Σαμοθράκη και στις 22 Αυγούστου 2019 διέκοψε την εκτέλεση του λόγω  βλάβης στη μία μηχανή.