Απόφαση του ΔΣ Καλυμνίων για υποβολή πρότασης μετονομασίας της ΑΕΝ Καλύμνου σε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου «Νικόλαος Βουβάλης».

1540

 Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καλυμνίων ενέκρινε την υποβολή πρότασης μετονομασίας της ΑΕΝ Καλύμνου σε Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου «Νικόλαος Βουβάλης».

Η  ληφθείσα απόφαση θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τις περαιτέρω διαδικασίες που απαιτούνται για την έγκριση της ανωτέρω προτάσεως.

Εισηγούμενος το θέμα ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

Νομίζω πως είναι μια μεγάλη στιγμή για το νησί, το γεγονός ότι η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού που ιδρύθηκε το 2018 και σήμερα όλοι μπορούμε να παρατηρήσουμε τα θετικά αποτελέσματα που έχει επιφέρει. Ο οραματιστής αυτής της σπουδαίας ιδέας ήταν πριν από πολλά χρόνια ο Νικόλαος Βουβάλης, ο οποίος είχε πρώτος σκεφτεί ότι η Κάλυμνος έπρεπε να έχει μια τέτοια Ναυτική Σχολή, δεν νομίζω ότι υπάρχει από κανέναν η αντίρρηση να κοσμεί το όνομα του μεγάλου μας Ευεργέτη αυτή την Ακαδημία. Άλλωστε θα είναι τιμή για όλους εμάς, που διαχρονικά μνημονεύουμε τον άνθρωπο αυτό, να ζητήσουμε από το Υπουργείο να ονομαστεί η ΑΕΝ Καλύμνου ως Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου «Νικόλαος Βουβάλης». Θεωρώ ότι κάνουμε το αυτονόητο, αλλά συνάμα πρόκειται και για μια απόφαση με ιστορική σημασία, άρα λοιπόν είμαι βέβαιος ότι αξίζει τον κόπο

 Να σημειώσουμε ότι από την Παράταξη του τέως Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή τέθηκε το θέμα, μαζί με την πρόταση της μετονομασίας να  κατατεθεί και το αίτημα ίδρυσης Τμήματος Μηχανικών στην υπάρχουσα ΑΕΝ Καλύμνου.

Απαντώντας ο Δήμαρχος είπε: Κάνω  έκκληση σήμερα να μείνουμε στη λογική του ονόματος και τίποτα παραπάνω. Αν ενημερωθούμε ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση η προσθήκη ονόματος, τότε θα πάει πακέτο προς ψήφιση με την ίδρυση του Τμήματος Μηχανικών που όπως προείπα έχει δρομολογηθεί.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός