Από τον Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού Κω Μιχάλη Γιωργαλλή για το μεταναστευτικό

2115
φωτο αρχειου

Από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού Μιχάλη Γιωργαλλή εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου για το μεταναστευτικό:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ήταν 7 Σεπτέμβρη 2012 όταν η Δημοτική Κοινότητα Ασφενδιού σε έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου και με μοναδικό θέμα “Λήψη απόφασης για την μη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Λαθραίων Μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο 282 στην περιοχή Λινοπότι¨ έβαζε για πρώτη φορά θέμα μεταναστευτικού .

Με την ομόφωνη απόφαση μας με αριθμό 34/2012 ξεκαθαρίσαμε την αντίθεση μας στην δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Λαθραίων Μεταναστών στα διοικητικά όρια της κοινότητας μας όπως και σε κανένα άλλο σημείο του νησιού μας .

Τότε από κάποιους θεωρήθηκε εξωπραγματικό και από κάποιους άλλους υπερβολικό , ακραίο και ρατσιστικό , μιας και είμαστε τότε η πρώτη ίσως δημοτική κοινότητα πανελλαδικά που έπαιρνε θέση για το μεταναστευτικό .

Ήταν το 2015 όταν οι πρόσφυγες – λαθρομετανάστες έκαναν απόβαση στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο τότε και πάλι είχα προειδοποιήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δεν πρόκειται για ένα απλό μεταναστευτικό ζήτημα αλλά για ένα οργανωμένο έγκλημα κατά της χώρας μας από τουρκικά και ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας.

Από τότε μέχρι και σήμερα δεχθήκαμε άπειρες φορές τα συγχαρητήρια των συμπολιτών μας, τα καλά τους λόγια , το κλείσιμο του ματιού τους , το χτύπημα στην πλάτη μας έδινε δύναμη για να συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Δεχτήκαμε βέβαια και χτυπήματα κάτω από την μέση τόσο εγώ ο ίδιος όσο και πολύ φίλοι και συμπατριώτες μου που είχαμε τις ίδιες απόψεις.

Μας είπαν σουβλακομάχους , ξενοδόχους , μεταφορείς ψυχών, ρατσιστές , ακροδεξιούς και φασίστες , εμάς και τις οικογένειες μας και όλα αυτά στο όνομα της δικής τους δημοκρατίας όπου μπορούν να υπάρχουν μόνο όσοι έχουν την ίδια άποψη με αυτούς.

Δεχτήκαμε και επιθέσεις βίας όταν η τότε κυβέρνηση της Αριστεράς της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης έστειλε τα ΜΑΤ να μας ξυλοφορτώσουν γιατί μπαίναμε εμπόδιο στα σχέδια τους που ήταν η δημιουργία μιας ανοικτής δομής 5000 θέσεων στην κοινότητα Πυλίου .

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε νιώθουμε δικαιωμένοι , η σημερινή κυβέρνηση στην όποια αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον τρόπο που αποφάσισε να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό , δείχνει να αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και ότι κατάλαβε πως πρόκειται για ένα οργανωμένο έγκλημα κατά της χώρας μας από τουρκικά και ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας.

Σήμερα είναι ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση των νησιών μας προς την ενδοχώρα σε κλειστές δομές υψίστης ασφαλείας και από εκεί με ταχύτατες διαδικασίες την επαναπροώθηση τους στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Όπως επίσης είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν άμεσα από τα νησιά μας αλλά και τα χερσαία σύνορα μας όλες οι ΜΚΟ .

Σήμερα οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό του συναδέλφου μου Θοδωρή Πάχου Προέδρου της δημοτικής κοινότητας Πυλίου, του κοινοτικού συμβουλίου του αλλά και των κατοίκων της περιοχής που σηκώνουν το μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού στο νησί μας.

Σήμερα νιώθουμε και εθνικά υπερήφανοι και η σκέψη όλων μας είναι στα παιδιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον Έβρο και στα νησιά μας . Κυβέρνηση , Στρατός ,Αστυνομία , Λιμενικό , Εθνοφυλακή και απλοί πολίτες διασφαλίζουν την εθνική μας ακεραιότητα γιατί οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε με το εθνικό σύνθημα “H
ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” .

Με εκτίμηση
Γιωργαλλής Μιχάλης

Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιου