Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ! του τοπικού site kalymnosnow.gr ήταν fake news και παραπλανητικό.

2814

Με την ένδειξη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ το τοπικό site  kalymnosnow.gr χθες Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 βράδυ, παρουσίασε φωτογραφίες (ντοκουμέντα όπως τις χαρακτηρίζει) με ζευγάρι τουριστών σε δίκυκλο στην Κάλυμνο.

Στο κείμενο που ακολουθεί και παραθέτουμε αυτούσιο ο συντάκτης του μιλά για σοβαρά ερωτήματα για την τήρηση των νόμων του κράτους που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ανακύπτουν μετά τις φωτογραφίες με τουρίστες που κυκλοφορούν στους δρόμους  της Καλύμνου και φέρονται να διαμένουν σε κατάλυμα ,παρά τη σχετική απαογόρευση ,που αποκαλύπτει το kalymnosnow.gr

Μάλιστα στη συνέχεια  «επιπλήττει» το Δήμο και το ΑΤ Καλυμνίων για το μη έλεγχο τήρησης των νόμων αναφέροντας : «Άμεσα θα πρέπει ο δήμος και η αστυνομία να κάνει τις δέουσες ενέργειες προκειμένου να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει τόσο με τη συγκεκριμένη περίπτωση, όσο και με άλλες παρόμοιες εάν και εφόσον υπάρχουν»

Δείτε τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα

 Δεν θα είχαμε ασχοληθεί με τα θέμα και την αποκλειστικότητα του εν λόγω site αν σήμερα πρωί στην αλληλογραφία της εφημερίδας μας υπήρχε μήνυμα από τον  Oskar Wróbel που μας επιπλήττει αφού εκ παραδρομής θεώρησε ότι το δημοσίευμα έγινε από το kalymnos-news.gr.

Μετά τη διευκρίνηση που του δώσαμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το site  kalymnosnow.gr μας ζήτησε συγγνώμη για αυτή την παρεξήγηση.

Βέβαια το σημαντικό εκτός της οργής του είναι αυτά που αναφέρει στο μήνυμα του και δείχνει ότι το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ δημοσίευμα του site  kalymnosnow.gr είναι ψευδές και παραπλανητικό.

Όπως αναφέρει οι φωτογραφίες είναι του σκούτερ του, και της φίλης του. Ζει εδώ στην Κάλυμνο 2 χρόνια, αγόρασε 4 διαμερίσματα προς ενοικίαση.

Παραθέτουμε αυτούσια τα μηνύματα που μας έστειλε

Λίγες ώρες μετά το site  kalymnosnow.gr κατέβασε κακήν κακώς το δημοσίευμα,προφανώς αντιλαμβανόμενο την μεγάλη γκάφα που έκανε, χωρίς βέβαια να δώσει κάποια διευκρίνιση ή να ζητήσει κάποια συγγνώμη από τον θιγόμενο.

Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε ένα ερώτημα στο γνωστό , εμπειρότατο , έγκριτο δημοσιογράφο και ρεπόρτερ Μιχάλη Τεζάρη που φέρεται να διευθύνει το εν λόγω site και επειδή από το γράψιμο δεν φαίνεται πως είναι ο συντάκτης του, πως επέτρεψε να αναρτηθεί το εν λόγω δημοσίευμα,πριν γίνει ολοκληρωμένη έρευνα και διασταύρωση των γραφομένων;

Και το χειρότερο να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα ψευδές δημοσίευμα που εκτός από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων δημιουργεί εμμέσως πλην σαφώς πανικό στους κατοίκους του νησιού σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Σ.Σ : Αναφορικά με την ερώτημα που θέτουμε στο Μιχάλη Τεζάρη να σημειώσουμε ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία διευκρινίστηκε ότι καμία σχέση δεν έχει με το δημοσίευμα . Δείτε το σχετικό δημοσίευμα μας πατώντας εδώ
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός