Η «Εφημερίδα Συντακτών» «ανακάλυψε» ότι το ΠΣ ΛΣ 605 ανήκει στο Λιμεναρχείο Καλύμνου και υιοθετεί προβοκατόρικο δημοσίευμα για χρήση πυρών κατά βάρκας μεταναστών.

4581

Η δημοσιογράφος Άντα Ψαρρά σε δημοσίευμα της στην έντυπη έκδοση της «Εφημερίδας Συντακτών» και με τίτλο «Όταν το Λιμενικό φτάνει στα άκρα» κάνει αναφορά σε βίντεο από την Aegean Boat Report με τον τίτλο «Να πώς εμποδίζει το ελληνικό Λιμενικό τις βάρκες που προσπαθούν να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Η δημοσιογράφος δεν αρκείται μόνο στην υιοθέτηση και την αναπαραγωγή ενός κακόβουλου και προβοκατόρικου δημοσιεύματος, αλλά ψάχνει να βρεί και που ανήκει το περιπολικό σκάφος 605.

Δείτε τι γράφει για το “αστυνομικό της δαιμόνιο” και την μεγάλη της «επιτυχία»:

 Αναζητώντας την έδρα του συγκεκριμένου σκάφους με τον αριθμό 605 που φαίνεται καθαρά στην εικόνα, διαπιστώσαμε μέσα από το Διαδίκτυο ότι ανήκει στη δύναμη του λιμεναρχείου της Καλύμνου. Το σκάφος 605 φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία τοπικού site. Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται ότι μεγάλη εταιρεία της Καλύμνου θα τεθεί έμπρακτα στο πλευρό του Λιμενικού για την ενίσχυσή του προσφέροντας τροφή, χυμούς κ.λπ.

Εδώ να σημειώσουμε ότι είναι προφανές πως αναφέρεται σε δημοσίευμα του kalymnos-news.gr που αναρτήσαμε στις 4 Μαρτίου 2020.

Θα συστήναμε στην εν λόγω δημοσιογράφο αντί να αναπαράγει κακόβουλα δημοσιεύματα που «ρίχνουν νερό στο μύλο του Ερντογάν» και υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα και αντί να ψάχνει να βρεί που ανήκει το σκάφος ,ας σηκωθεί από την “στρογγυλή καρέκλα”της και ας έλθει εδώ στην Κάλυμνο για να κάνει ρεπορτάζ με τα πληρώματα των σκαφών  που τα τελευταία χρόνια καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο δίνουν μάχες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους, για να διασώσουν τους χιλιάδες μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν με σάπιες και επικίνδυνες βάρκες στην πατρίδα μας.

Να μιλήσει με τα στελέχη των 800 και 900 ευρώ που φυλάσσουν τα θαλάσσια σύνορα μας.

Να συζητήσει με τα πληρώματα των σκαφών που με κίνδυνο της ζωής τους ,επιχειρούν να αποτρέψουν την είσοδο των τουρκικών σκαφών ακτοφυλακής που παραβιάζουν τα θαλάσσια σύνορα μας, συνοδεύοντας τις σάπιες βάρκες που έχουν φροντίσει να φορτώσουν με δεκάδες ανθρώπινες ψυχές.

 Τότε η κυρία δημοσιογράφος θα αντιληφθεί ότι οι λιμενικές δυνάμεις όχι μόνο δεν «σκοτεινιάζουν την εικόνα με πράξεις που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» όπως ανερυθρίαστα αναφέρει στο δημοσίευμα της, αλλά αντίθετα θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή για να επιτελέσουν με υπευθυνότητα,αυτοθυσία και περίσσια ανθρωπιά το καθήκον τους.