Κατατέθηκε πλήρης φάκελος για την ένταξη του Δήμου Λέρου στο πρόγραμμα καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα.

483

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, ο Αντιδήμαρχος ΛέρουΓρεκός Κυριάκος ο οποίος μετέβη στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους, επισκέφτηκε το Υπουργείο Εσωτερικών όπου υπέβαλλε για έλεγχο τον φάκελο του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ” το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” .

Την ίδια μέρα, ο κ. Γρεκός ενημερώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι ο υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Μάκης Βορίδης υπέγραψε σχετικό έγγραφο με το οποίο δηλώνει τη σύμφωνη γνώμη του για την υπαγωγή του Δήμου Λέρου στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, προϋπολογισμού 372.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χρηματοδοτούνται μόνο οι Δήμοι Λέρου και Ρόδου όσον αφορά στα Δωδεκάνησα.

Η ίδρυση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης, προβλέπεται να κατασκευαστεί σε έκταση εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου και συγκεκριμένα, στη περιοχή Παρθένι (σφαγεία).

Ο κ. Γρεκός συναντήθηκε επίσης με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου ζητώντας την μέριμνα αναφορικά με την χρηματοδότηση για τη λειτουργία της δομής καθώς και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός