Παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου και του Υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή ο εορτασμός της 7ης Μαρτίου στους Λειψούς

737

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης με ιδιαίτερους συμβολισμούς τελέστηκαν στους Λειψούς οι εορτασμοί για την 72η  Επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Παρουσία του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτη Πικραμμένου, του Υφυπουργού Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή καθώς και ανώτατων αξιωματικών των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι εορταστικές εκδηλώσεις και γενικότερα  η στάση ζωής των κατοίκων των  Λειψών έδωσαν το ηχηρό μήνυμα πως σε μία ημερομηνία-ορόσημο για την ιστορία των Δωδεκανήσων η Ελλάδα κάθε ημέρα δυναμώνει ακόμη περισσότερο απέναντι σε κάθε δύσκολη συγκυρία και εμπόδιο.
Υπό τους ήχους της τοπικής φιλαρμονικής, παρέλασαν στρατιωτικά αγήματα οπλιτών και εθνοφυλάκων, τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νόστος» και μαθητών των σχολείων του νησιού.

Στο πλαίσιο της τελετής, τιμήθηκε ο ΥΦΕΘΑ και πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής για την αγάπη του  στο νησί των Λειψών και τη συνολική προσφορά του στην ακριτική Ελλάδα, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Λειψών.

Παράλληλα, απονεμήθηκε τιμής ένεκεν αναμνηστική πλακέτα στον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης  καθώς και  τον Υφυπουργό.

Το έντονα συγκινησιακό κλίμα κορυφώθηκε τη στιγμή που 2 Ελληνικά F-16 πραγματοποίησαν πτήση πάνω από το χώρο της εκδήλωσης τη στιγμή του χαιρετισμού του Υφυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ιδιαίτερη αίσθηση  προκάλεσε σε όλους τους παρευρισκόμενους, ο εμψυχωτικός λόγος του Δημάρχου Λειψών κ. Φώτη Μάγγου που μεταξύ άλλων δήλωσε πως «η ημέρα αυτή είναι σημαντική και σημειολογική για την πατρίδα μας.

Στις 7 Μαρτίου 1948 η Ελλάδα μεγάλωσε, μεγάλωσε η υδάτινη και χερσαία έκταση της, μεγάλωσε ο πληθυσμός της, μα πιο πολύ μεγάλωσε και γιγαντώθηκε η ψυχή της!

Είμαστε Έλληνες, είμαστε δυνατοί, είμαστε και θα είμαστε εδώ για πάντα!»
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός