Καμία παρενόχληση, από τουρκική ακταιωρός στο σκάφος Λιμενικού που επέβαινε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

1316
φωτο αρχείου

Δημοσιεύματα σε site των Αθηνών αναφέρονται σε περιστατικό σύμφωνα με το οποίο  τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε το σκάφος του Λιμενικού που επέβαινε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής στην περιοχή των Ιμίων κι ενώ ο κυβερνητικός αξιωματούχος επιχειρούσε να προσεγγίσει τις νήσους Καλόλιμνο στην Ψέριμο.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr και μετά από διασταυρωμένες πληροφορίες από παραπλεόντα σκάφη τα εν λόγω δημοσιεύματα εμπεριέχουν ανακρίβειες. 

 Ο υφυπουργός πράγματι χθες Τρίτη 24 Μαρτίου επισκέφτηκε τις νησίδες Καλόλιμνο και Ψέριμο επιβαίνων στο περιπολικό σκάφος ΠΣ 605 του Λιμεναρχείου Καλύμνου.

Το περιπολικό σκάφος του ΛΣ που επέβαινε πέρασε από τις μικρονησίδες Ίμια και είναι ανακριβές ότι τουρκικό οπλισμένο σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής το προειδοποίησε «να μην πλησιάσει τα τουρκικά νησιά» και «να αποχωρήσει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Η Τουρκική ακταιωρός βρισκόταν σε απόσταση μεγαλύτερη τους ενός μιλίου και σε καμία παρενόχληση η προειδοποίηση δεν προέβη όπως αναγράφονται σε δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.