ΑYTO ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Την μοναδική, ξεχωριστή και κατανυκτική περιφορά των Επιταφίων στην Κάλυμνο- Δείτε την περιφορά των 2 προηγούμενων ετών (3 video)

1001

17 Απριλίου 2020 Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και η  περιφορά των Επιταφίων στην Κάλυμνο με τον ξεχωριστό μοναδικό ,κατανυκτικό και εντυπωσιακό τρόπο στην παραλιακή οδό του νησιού.όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια δυστυχώς φέτος δεν θα γίνει.

Η πανδημία και τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί δεν θα επιτρέψουν στους κατοίκους του νησιού να συμμετέχουν, να ζήσουν και να παρακολουθήσουν αυτό το μεγάλο θρησκευτικό γεγονός που στην Κάλυμνο γινόταν με ένα μοναδικό τρόπο.

Δεν θα δουν σήμερα το βράδυ τον  Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού με τον Μητροπολίτη κκ Παϊσιο, με τις τοπικές Αρχές ,τους ενορίτες και με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος, άνοιγουν αυτή την ξεχωριστή θρησκευτική παρέλαση.

Δεν θα δουν τους άλλους 12 επιταφίους του νησιού αντιστοίχων ενοριών να διασχίζουν την παραλιακή οδό. Να τους θυμίσουμε:

-Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

-Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

-Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

-Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

-Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

-Ι. ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

-Ι. ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΑ )

-Ι. ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

-Ι.ΝΑΟΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

-Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

-Ι.ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ

Ι.ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Δεν θα δουν όλους τους παραπάνω επιταφίους με τις χορωδίες τους να προπορεύονται,ψάλλοντας τα εγκώμια, και να ακολουθούν οι ιεροψάλτες, ο κλήρος,οι μυροφόρες,τα εξαπτέρυγα ,πρόσκοποι και πιστοί που έψελναν καθ’όλη τη διάρκεια της περιφοράς.

Δεν θα δουν τους λουλουδόλιστους επιταφίους,αλλά και στολισμένους με λαμπερά υφάσματα, που σήκωναν με καμάρι νεαροί ενορίτες,  εκδηλώνοντας έτσι την αγάπη τους για τον σταυρωθέντα δι’ ημάς Χριστό ,ούτε χορωδίες που προσπαθούσαν να ψάλλουν κάθε μία δυνατότερα για να ξεχωρίσει.

Δεν θα δουν την ευγενή άμιλλα ανάμεσα στις ενορίες για τον ομορφότερο στολισμένο επιτάφιο ήταν και φέτος φανερή.

Το kalymnos-news.gr ανέτρεξε στο πλούσιο αρχείο του και ανέσυρε 3 μικρά video που σας παρουσιάζουμε

1.Τα εγκώμια στον  Ι.Ν Σωτήρος Χριστού Πόθιας Καλύμνου πέρσι 26 Απριλίου 2020.

2.Την περσινή περιφορά των επιταφίων 26-4-2019

3.Την περιφορά των επιταφίων πριν 2 χρόνια στις 6-4-2018

Τα εγκώμια Μ. Παρασκευή (πέρσι 2019) στον Ι.Ν Σωτήρος Χριστού Πόθιας Καλύμνου
Η περσινή (2019) Περιφορά των Επιταφίων στην Κάλυμνο
6-4-2018 Μεγάλη Παρασκευή - Περιφορά επιταφίων στην Κάλυμνο