Ψυχραιμία συνιστά στους 1.500 υποψηφίους των πανελλαδικών από τα Δωδεκάνησα ο Γ. Παπαδομαρκάκης

573

Σχεδόν το 90% των μαθητών συμμετέχει στα μαθήματα τηλεδιδασκαλίας, όπως δήλωσε στον «Sky Ρόδου» ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων στα Δωδεκάνησα ανέρχονται σε 10.500. «Οι μαθητές δείχνουν μία απίστευτη ωριμότητα και ανταποκρίθηκαν σε τέτοιο βαθμό πέραν του ικανοποιητικού, αφού υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία δεν είναι υποχρεωτική, αλλά προαιρετική», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδομαρκάκης εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου κι αναφορικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τόνισε ότι από το υπουργείο Παιδείας εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια, με στόχο να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καθιερωμένη τους ημερομηνία, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, με προσαρμογή της ύλης που έχει διδαχθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου, και συνέστησε ψυχραιμία στους περίπου 1.500 υποψηφίους από τα Δωδεκάνησα. Πέρυσι λειτούργησαν περίπου 98 εξεταστικά κέντρα στο νομό μας.

Ο κ. Παπαδομαρκάκης σημείωσε επίσης ότι τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα ανέρχονται σε 92 και στις Κυκλάδες σε 45. Αναφορικά με την πρωτοβουλία του 1ου Γυμνασίου Ρόδου να εκτυπώσει προστατευτικές μάσκες προσώπου με τη μέθοδο εκτύπωσης 3D, και να γίνουν δωρεά στο Νοσοκομείο Ρόδου, ο κ. Παπαδομαρκάκης τόνισε ότι την αξιέπαινη πρωτοβουλία ακολουθεί και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (με τον εκτυπωτή που πήρε από το ΕΠΑΛ Πάτμου), αλλά και τα σχολεία ΕΠΑΛ Καλύμνου και 1ο Γυμνάσιο Κω και οι μάσκες που εκτυπώνονται θα δοθούν στα αντίστοιχα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας των νησιών, ή οπουδήποτε αλλού ζητηθούν.

(ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ)
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός