Έκτακτο οικονομικό επίδομα 1.200$ δικαιούνται όλοι οι Ελληνοαμερικανοί στην Ελλάδα.

6647

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στο Ράδιο Πρώτο(ΚΩΣ)

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 1.200 $ θα λάβουν οι Ελληνοαμερικανοί που διαμένουν στην Ελλάδα στα πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού. Επιπλέον χρήματα δικαιούνται και όσοι έχουν ανήλικα παιδιά τα οποία διαθέτουν social  security number.

Η είδηση μοιάζει απίστευτη και όμως είναι αληθινή και μάλιστα αφορά όσοι Έλληνες διαμένουν στην Ελλάδα και έχουν και την Αμερικανική υπηκοότητα. Μάλιστα το βοήθημα μπορούν να το λάβουν όλοι όσοι κάνουν αίτηση ανεξάρτητα από τα πόσα χρόνια έμειναν στην Αμερική και ανεξάρτητα εάν υποβάλλουν φορολογική δήλωση στις Η.Π.Α. Οι δύο μοναδικές προϋποθέσεις είναι ο δικαιούχος να είναι Αμερικανός υπήκοος και να διαθέτει αριθμό κοινωνικής ασφάλισης το γνωστό σε όλους Social Security Number.

Για το πολύ σημαντικό θέμα έδωσε διευκρινήσεις στο Ράδιο Πρώτο 91.5 ο Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, δικηγόρος Jonathan Κωνσταντίνου. Ο πρόεδρος τόνισε ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν κάθε μήνα στους λογαριασμούς τους την αμερικάνικη σύνταξη, θα λάβουν το βοήθημα Trump αυτόματα μαζί με την σύνταξη του Ιουνίου. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία αίτηση .

Ο κ. Κωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι η αίτηση που συμπληρώνει ο δικαιούχος δεν έχει καμία φορολογική συνέπεια ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Αμερική. Όπως εξήγησε είναι μία φόρμα γνωστοποίησης κατοικίας που δηλώνει ότι ο δικαιούχος δεν έχει φορολογικές υποχρεώσεις.

Επίσης τόνισε ότι το οικονομικό βοήθημα Trump δεν έχει ημερομηνία λήξης. Που σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν αριθμό Social Security μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες και εφόσον το λάβουν τον αριθμό στη συνέχεια να υποβάλλουν την αίτηση για το επίδομα.

Μόλις συμπληρωθεί η αίτηση και γίνει δεκτή από τις αμερικανικές υπηρεσίες, ο δικαιούχος τότε θα παραλάβει την επιταγή από την Αμερική σε περίπου 60 ημέρες. Μπορεί να την εξαργυρώσει σε οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα και η χρέωση και χρόνος εξαργύρωσης είναι θέμα της κάθε τράπεζας.

Όσοι πάλι διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό σε αμερικανική τράπεζα και έχουν κάποια κάρτα συνδεδεμένη, μπορούν να δηλώσουν τον λογαριασμό και να πιστωθούν εκεί τα χρήματα. Προσοχή όμως. Η τραπεζική κατάθεση ισχύει μόνο για λογαριασμούς σε τράπεζες Η.Π.Α. και όχι ελληνικούς.

Για πληροφορίες συμπλήρωσης της αίτησης για όσους χρειάζονται επιπλέον βοήθεια: 22420 49254 , 6975547120

Της Σάντυ Λαδικού στο Βήμα της Κω