Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τους δύο κατηγορούμενους

1599

Ισόβια για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης της Ελένης Τοπαλούδη και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη που έκανε δεκτή την Εισαγγελική πρόταση,

Το 2018 στην Ρόδο η 20χρονη Ελένη Τοπαλούδη έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονήθηκε άγρια από τους δυο δράστες οι οποίοι στην συνέχεια την πέταξαν στα βράχια.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου έφερε χειροκροτήματα γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προέδρου. «Εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη, δεν είναι παράσταση και πρέπει να σέβεστε τη διαδικασία», είπε η πρόεδρος.

Αμίλητοι οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν την απόφαση που επέβαλε στον καθένα ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 15 έτη κάθειρξη. 

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας προτείνοντας λίγο νωρίτερα τις ποινές σημείωσε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε το χρόνο τέλεσης της πράξης. Υπενθυμίζεται ότι με τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του βιασμού προβλέπει ακόμη και ισόβια κάθειρξη. 

Το δικαστήριο είχε απορρίψει επίσης με ομόφωνη απόφαση τα αιτήματα των κατηγορουμένων για το σύνολο των ελαφρυντικών που ζήτησαν.