Είδαν “φως” μετά από 20 χρόνια! Μας μιλούν οι ιδιοκτήτες του πρώτου σπιτιού που ηλεκτροδοτήθηκε στον Οικισμό Βουτσάνι Καλύμνου. (video)

2694

Έφτιαξαν το σπίτι τους στον γραφικό οικισμό στο Βουτσάνι έξω από το Βαθύ Καλύμνου και μένουν σε αυτό εδώ και 20 χρόνια χωρίς όμως να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Την περασμένη Τρίτη 26 Μαϊου 2020 το σπίτι τους ηλεκτροδοτήθηκε.

Ένα σημαντικό γεγονός για τον Νικόλα και την Άννα Σισσώη ιδιοκτήτες του πρώτου σπιτιού που ηλεκτροδοτήθηκε στον οικισμό.

 Ο Νικόλας δεινός σφουγγαράς, με την χαρακτηριστική φιγούρα του Καλύμνιου δύτη και ναυτικού, πρωταγωνίστησε σε αρκετά ντοκιμαντέρ, αφού από το 1961 βουτούσε στα βαθιά νερά. Απόμαχος πλέον ζει με τη σύζυγο του Άννα συνταξιούχο δημοτική υπάλληλο  στο όμορφο σπιτάκι που έφτιαξαν στο πατρογονικό κτήμα στο Βουτσάνι φροντίζοντας τον πλούσιο κήπο τους.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα.

Την περασμένη Τρίτη ο Οικισμός Βουτσάνι στο Βαθύ Καλύμνου με  τα 5-6 σπίτια και ένα μικρό εξωκκλήσι ηλεκτροδοτήθηκε.

Χρειάστηκαν 5 χρόνια από τη στιγμή που υποβλήθηκε το αρχικό αίτημα και 1,5 χρόνος  από τότε που η προηγούμενη δημοτική Αρχή Καλύμνου του Γιάννη Γαλουζή κατέβαλε το ποσό των 68.000 ευρώ για τη δαπάνη, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ηλεκτροδότησης του οικισμού Βουτσάνι στο Βαθύ.

Πρίν ενάμιση μήνα  συνεργείο ιδιώτη εργολάβου για λογαριασμό της ΔΕΔΔΗΕ εκτέλεσε εργασίες και τοποθέτησε στύλους προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ρεύματος.

Και την Τρίτη το πρώτο σπίτι του Νικόλα και της Άννας Σισσώη ηλεκτροδοτήθηκαν.

Δείτε το όμορφο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

30-5-2020 Το πρώτο σπίτι που ηλεκτροδοτήθηκε στον Οικισμό Βουτσάνι Καλύμνου