Με ασπίδες προσώπου και μάσκες υψηλής προστασίας η Περιφέρεια συνεχίζει την ενίσχυση των δομών υγείας των νησιών.

365

Από το Νοσοκομείο της Ρόδου, ξεκίνησε  σήμερα η διανομή ασπίδων προστασίας προσώπου και μασκών υψηλής προστασίας,  που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προμηθεύτηκε για το σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, όλων των δομών υγείας, όλων των νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Το υλικό παρέδωσε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος μετέβη στο Νοσοκομείο της Ρόδου, συνοδευόμενος από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστο Ευστρατίου και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου, Χαρούλα Γιασιράνη.

Το υλικό παρέλαβαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης και   ο Προϊσταμένος ΕΚΑΒ Ρόδου Χαράλαμπος Τσουμπλέκας .


Ειδικότερα, για το προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου παραδόθηκαν 1000 ασπίδες προστασίας προσώπου και 500 μάσκες υψηλής προστασίας.

Αντιστοίχως, για το προσωπικό του ΕΚΑΒ Ρόδου, παραδόθηκαν 120 ασπίδες προστασίας προσώπου και 60 μάσκες υψηλής προστασίας.

Θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες αποστολή υγειονομικού υλικού σε όλες τις δομές υγείας και των υπολοίπων νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Από το Νοσοκομείο Ρόδου, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

“Η λήξη του lockdown, για μας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν σημαίνει και τη λήξη του συναγερμού, αφού από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε ότι θα στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους του, εξαντλώντας κάθε διοικητικό και οικονομικό όριο και δυνατότητα παρέμβασης.

Κάθε φάση της παρούσας κρίσης έχει τις δικές της προκλήσεις. Η πρόκληση για μας είναι να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας των νησιών μας και να ενδυναμώσουμε το αίσθημα ασφάλειας των νησιωτών. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε την Περιφέρεια που νοιάζεται. Κι όλοι εμείς  να υπηρετήσουμε και τον προσωπικό στόχο που έχουμε θέσει, ως μέλη μιας Περιφερειακής Αρχής που νοιάζεται”.