Με μεγάλη συμμετοχή και η 5η εξόρμηση της Εθελοντικής Ομάδας Καθαριότητας στην Κάλυμνο

781

Με μεγάλη συμμετοχή και η 5η εξόρμηση της Εθελοντικής Ομάδας Καθαριότητας στην Κάλυμνο χθες Πέμπτη 14 Μαίου 2020 και ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε στον Άγιο Πέτρο απ’όπου ξεκίνησε η εξόρμηση και συνομίλησε με μέλη και συμμετέχοντες στην ομάδα Καθαριότητας.

Σήμερα Παρασκευή πρωί κατέγραψε τους σωρούς σκουπιδιών που συγκέντρωσαν

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασε η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

14-5-2020 Με μεγάλη συμμετοχή και η 5η εξόρμηση της Εθελοντικής Ομάδας Καθαριότητας στην Κάλυμνο

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας:

Σκουπίδια ντροπής, παραδείγματα φωτεινά

5η εξόρμηση, στην περιοχή του Αη Σάββα. Από το δασάκι του Αγίου Πέτρου και την Ιερά Μονή μέχρι την Καλυμνιά και τα σφαγεία και τα Βλυχάδια με τα ξεχασμένα “χαντάκια” και “γκρεμά” όπου βγήκαν ξανά σκουπίδια και σιδερικά, ηλεκτρικές συσκευές και σαβούρα χρόνων εγκαταλελειμμένη.

Χωρίσαμε τις ομάδες και τις διαδρομές, ενώ την δύσκολη αποστολή σε επικίνδυνα σημεία και με τον κατάλληλο πάντα εξοπλισμό την ανέλαβε ομάδα “κομάντο” και απτόητων νέων παιδιών που η “συνήθεια έγινε λατρεία”. Έκαστος στο είδος του δεν λένε;

Σωροί σκουπιδιών μαζεύτηκαν για άλλη μια φορά. Η Κάλυμνος πάσχει. Και δεν αλλάζει πρακτικά (άλλο αν γίνεται σοβαρή δουλειά) μόνο από τους τους εθελοντές. Τόνοι σκουπιδιών κρυμμένοι στη φύση και το βουνό, σε μια κοινωνία που διαχρονικά αρνείται να αφομοιώσει οικολογική παιδεία και πολιτισμένη συμπεριφορά. Είναι μια κουβέντα που εν καιρώ, πρέπει να γίνει σοβαρά από τους αρμόδιους φορείς. Τα υπόλοιπα μοιάζουν σαν μια.. επικάλυψη σε μια ληγμένη τούρτα από καιρό.

Προσωπικά, επειδή έχω ευχαριστήσει αυτά τα παιδιά τόσες φορές, ποτέ ονομαστικά, σήμερα, θέλω οι ίδιοι να το κάνουν γι’ αυτούς. Με μια κοινοποίηση. Αξίζουν πολλά. Αξίζετε πολλά που ανελλιπώς, μικροί και μεγάλοι, είστε μπροστά από αυτή την πραγματικότητα. Δεν κρύβεστε. Δεν βάλατε πάρα την ζέστη πιο πάνω το μπάνιο σας από το να έρθετε να καθαρίσετε. Υπάρχει ελπίδα, ανταπόκριση όμως;

Από την πρώτη εξόρμηση μέχρι σήμερα μέχρι όσες θα ακολουθήσουν, συγχαρητήρια σε έναν έναν ξεχωριστά για την εθελοντική του δράση και παρουσία.

-Εθελοντική ομάδα Καθαριότητας-

ΥΓ. Ευγενική χορηγία
Γιάννης Τυράκης
Ζαχαροπλαστεία Βούρος
Δήμος Καλυμνίων