Ο Έπαρχος Καλύμνου Μ.Μουσελλής για τα μέτρα της επόμενης ημέρας(video)

1165

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Πέμπτη  7 Μαΐου 2020 στο φακό το kalymnos-news.gr ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής.  

Ο Έπαρχος εστίασε τη συνέντευξη του στα μέτρα για την επόμενη ημέρα.

 Ξεκίνησε αναφερόμενος στη λειτουργία του Επαρχείου από την ερχόμενη εβδομάδα.  Όπως είπε ήδη έγινε σύσκεψη με του Τμηματάρχες προκειμένου να σχεδιαστεί ο τρόπος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και τα μέτρα που θα ληφθούν και θα τηρούνται για την ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και του προσωπικού του Επαρχείου.

Επισήμανε ότι μέχρι τώρα όλα πήγαν καλά τόσο στην Κάλυμνο όσο και στα άλλα νησιά του Επαρχείου αφού δεν είχαμε κανένα κρούσμα.

Στη συνέχεια μίλησε για την επανεκκίνηση της οικονομικής ζωής επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός έχει πληγεί και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης και στήριξης του.

Στα μέτρα όπως σημείωσε  που θα πρέπει να ληφθούν από την Κυβέρνηση είναι η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και η κατάργηση του φόρου διαμονής.

Όπως είπε η χρονιά δεν θα πρέπει να πάει χαμένη και έστω για κάποιους μήνες θα  πρέπει να υπάρξει τουρισμός.

Σε ένα άλλο σημείο που αναφέρθηκε ήταν η αλληλοβοήθεια. Όπως είπε πρέπει να στηριχθεί η τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα.

Δείτε αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα είπε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

7-5-2020 Ο Έπαρχος Καλύμνου Μ.Μουσελλής για τα μέτρα της επόμενης ημέρας