Ο Έπαρχος Μ.Μουσελλής για τρέχοντα θέματα αλλά και τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια εκπόνησης σημαντικών μελετών έργων σε νησιά της ΠΕ Καλύμνου. (video)

982

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής για τρέχοντα θέματα.

Ο Έπαρχος μίλησε για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχει κάποια αδικαιολόγητη χαλάρωση.

Έκανε αναφορά στην μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία διέθεσε σημαντικά ποσά για τον εξοπλισμό των δομών Υγείας. Όπως είπε ήδη παραλήφθηκε και θα παραδοθεί στο Νοσοκομείο Καλύμνου ο αναπνευστήρας.

Τόνισε ότι η  Κάλυμνος δεν είχε κρούσματα και σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό του νοσοκομείου μπορεί να γίνει ένας ασφαλής υγειονομικός προορισμός.

Αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μέσω του οποίου η  Περιφέρεια διέθεσε σημαντικά ποσά για την εκπόνηση μελετών μεταξύ των οποίων και τη μελέτη της εξωτερικής αποβάθρας του λιμένα Καλύμνου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε από τις 25 μελέτες οι 5 αφορούν στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου (Κάλυμνος,Λέρος Πάτμος, Αστυπάλαια ) και από το συνολικό ποσό των 6 εκατομμυρίων το 1 εκατομμύριο περίπου  είναι για τα νησιά της δικής μας ΠΕ.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη δωρέα από τον Ιωάννη Μακρυλλό στο Επαρχείο συλλογής 46 γραμματοσήμων ιστορικής σημασίας.

Δείτε τα όσα είπε στο  ρεπορτάζ που ετοίμασε η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

15-5-2020 Έπαρχος Μ.Μουσελλής: Μεγάλη η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια στην ΠΕ Καλύμνου