Ο δικηγόρος Δ.Καρδούλιας μιλάει για την απόφαση του ΣτΕ ότι η Χώρα Καλύμνου αποτελεί αυτοτελή οικισμό (video)

1861

Ο φακός του kalymnos-news.gr συνάντησε σήμερα Σάββατο 2 Μαίου 2020 στο λιμάνι Καλύμνου το δικηγόρο Δημήτρη Καρδούλια και είχε μία σύντομη συνομιλία μαζί του για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι η Χώρα Καλύμνου αποτελεί αυτοτελή οικισμό.

Να σημειώσουμε ο Δημήτρης Καρδούλιας μαζί με το δικηγορικό γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου εκπροσώπησαν το Δήμο Καλυμνίων από νομικής πλευράς στο ΣτΕ.

Δείτε τι μας είπε ο  Δημήτρης Καρδούλιας :

 Νιώθω πολύ υπερήφανος και το δικηγορικό μου γραφείο διότι συμμετείχαμε και συνδράμαμε για την επιτυχία αυτή και για να αποκατασταθεί αυτή η ιστορική κατά τη γνώμη μου παρεκτροπή που είχε συντελεστεί το 2011 και η ιστορική πρώτη πρωτεύουσα του νησιού μας η Χώρα Καλύμνου που είχε απογραφεί κακώς και εσφαλμένα ως μη αυτοτελής οικισμός και ενιαίος με την Πόθια με την απόφαση τη 2/2020 του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ θεωρήθηκε ότι κακώς ήταν  ενιαίος και έπρεπε να απογραφεί ως αυτοτελής οικισμός.

Νιώθω κι εγώ περήφανος που βοήθησα με τα ελάχιστα νομικά μου να μπορέσει να αποκατασταθεί αυτή η αλήθεια.

Θέλω να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο θερμά όλους όσους έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και στο γραφείο μας προκειμένου να συνδράμουμε με τις νομικές μας γνώσεις προκειμένου να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα ,να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους τον κύριο Κατρούγκαλο και την κυρία Λαϊνά για την άψογη μεταξύ μας συνεργασία τόσο στην κατάθεση της πρώτης αίτησης ακυρώσεως στην ΕΛΣΤΑΤ όσο και στη συζήτηση  στο Συμβούλιο Επικρατείας. Τους ευχαριστώ θερμά όλους.  και νιώθω υπερήφανος που είμαι κι εγώ μέρος όλης αυτής της ιστορίας .

Δείτε τα όσα είπε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και  ο Μάμας Χαραμαντάς

2-5-2020 O Δ.Καρδούλιας μιλάει για την απόφαση του ΣτΕ ότι η Χώρα αποτελεί αυτοτελή οικισμό