«Περί Ευκαλύπτων» από ανάρτηση της Καλλιόπης Πατέλλη.

1367

Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Καλυμνίων για την κοπή 2 ευκαλύπτων στην περιοχή των Μυρτιών, την φιλοξενία των απόψεων όλων των πλευρών στο kalymnos-news.gr και τα δεκάδες σχόλια που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, παραθέτουμε μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση της  Καλλιόπης Πατέλλη σχετική με το δένδρο ευκάλυπτος και για τις επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα

Καλλιόπη Πατέλλη*

(Σ.Σ Παραλείπουμε το όνομα που αναφέρει η κυρία Πατέλλη και παραθέτουμε τη συνέχεια της ανάρτησης.)
Την προσκαλώ αν μένει στην Κάλυμνο, να έρθει να κάνουμε μαζί ένα βοτανικό περίπατο στην Φύση του νησιού μας, να δούμε από κοντά και να μετρήσουμε τους εκατοντάδες Ευκαλύπτους που διαχειρίζονται τον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού, τους παλιούς και τους νέους που φυτεύονται κάθε χρόνο.

Να έχουμε πρώτα το βίωμα. Και στην συνέχεια να μπούμε μαζί σε πανεπιστημιακά δημοσιεύματα που αφορούν τον Ευκάλυπτο και το περιβάλλον που διαμορφώνει γύρω του και κάτω του. Να δούμε και να συνειδητοποιήσουμε τον όγκο του νερού που καθημερινά καταναλώνει. Ποιά είναι η χώρα προέλευσής του και πώς έφτασε μέχρι εδώ. Να αναρωτηθούμε πού πήγαν τα δικά μας δασικά είδη. Με χαρά θα περπατήσω μαζί της.


*Οι δικές μου σπουδές είναι: Είμαι απόφοιτος Φαρμακευτικής και της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Κινέζικης Θεραπευτικής. Σπούδασα Φυτοθεραπεία, Ενεργειακή διατροφή, Μελισσοθεραπεία.
Σας περιμένω Τηλέφωνο επικοινωνίας 2243ο 59933. με χαρά. Ευχαριστώ.