Ρόδος:Ήθελε να κάψει ξερά χόρτα και έκαψε το οίκημα στο οποίο διέμενε

446

Ξερά χόρτα θέλησε να κάψει 40χρονος το πρωί της Δευτέρας στο Χαράκι, όμως η φωτιά «ξέφυγε», με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το μικρό σπιτάκι όπου διέμενε!

Μία μικρή σπίθα, ο άνεμος και όλα μπορούν να γίνουν στάχτη μέσα σε ελάχιστα λεπτά!
Αυτό συνέβη και χθες το πρωί στο οικόπεδο 40χρονου στο Χαράκι!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 40χρονος θέλησε να καθαρίσει το οικόπεδό του και στη συνέχεια να κάψει τα ξερά χόρτα που υπήρχαν εκεί. Έβαλε λοιπόν φωτιά, όμως οι φλόγες λόγω και του ανέμου επεκτάθηκαν στον οικοπεδικό χώρο και γρήγορα «τύλιξαν» το πρόχειρο σπιτάκι στο οποίο ο 40χρονος διέμενε, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

Το περιστατικό σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν από τις δέκα χθες το πρωί και άμεσα έσπευσαν στο σημείο 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με το ανάλογο προσωπικό, καθώς και ο διοικητής της υπηρεσίας κ. Νικήτας Βενιός.

Η φωτιά αφού περιορίστηκε εντός του οικοπέδου, κατασβήστηκε πλήρως, όμως το μικρό παράπηγμα του 40χρονου, δεν υπήρχε πια.

Για το συμβάν έχει ήδη επιληφθεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, το οποίο και θα σχηματίσει δικογραφία για εμπρησμό από αμέλεια σε βάρος του 40χρονου. Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο (σοβαρότερο) που καταγράφεται λίγες ημέρες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (προηγήθηκε η φωτιά στον Μονόλιθο) και γίνεται η αφορμή να επισημανθεί από έμπειρους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, η ανάγκη περαιτέρω προσοχής από όλους μας. Το νησί της Ρόδου έχει πληγεί από τις πυρκαγιές τα προηγούμενα έτη, με αποτέλεσμα να έχει απολέσει σημαντικό τμήμα του φυσικού του περιβάλλοντος. Για το λόγο αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους τις ημέρες με αυξημένη επικινδυνότητα (υψηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι κ.ά.).

Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης.

(ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ)