Αποδεκτή η πρόταση της Μίκας Ιατρίδη για τις εποχικές επιχειρήσεις και τις ρυθμίσεις για τις επιταγές

859

Ανακοίνωση στη Βουλή από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη για την κατάθεση τροπολογίας.

Με συγκεκριμένη αναφορά, από το βήμα της Βουλής, στις ενέργειες της Μίκας Ιατρίδη, ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσε ότι κατατίθεται αύριο τροπολογία με την οποία οι εποχικές επιχειρήσεις δεν θα προσδιορίζονται με βάση τους ΚΑΔ, αλλά στη βάση του τζίρου τους, ενώ θα υπάρχουν ρυθμίσεις και για τις επιταγές.

Ο κ. Σκυλακάκης στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, σε συζήτηση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, επεσήμανε ότι οι εποχιακές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικά ζητήματα, γεγονός που το έχει αναδείξει έντονα η βουλευτής Δωδεκανήσου, και ότι με την κατάθεση της τροπολογίας οι νησιωτικές εποχικές επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα θα βοηθηθούν σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Για τις επιταγές, αναμένεται αυτές να μην εμφανίζονται στον Τειρεσία για διάστημα 75 ημερών.

Στην ομιλία της, η Μίκα Ιατρίδη τόνισε ότι η Κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο ενισχύει τις νησιωτικές εποχιακές επιχειρήσεις, ειδικά των ακριτικών περιοχών, «γιατί εμείς στην εσχατιά του Αιγαίου φυλάμε Θερμοπύλες, από εμάς ξεκινά η Ελλάδα μας» και επεσήμανε ότι, για μια ακόμη φορά, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δείχνει ότι αντιμετωπίζει μια δυναμική κατάσταση, αλλά είναι και σε ετοιμότητα για να δίνει λύσεις.