Από τη Θεία Λειτουργία και τη Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω. 

2073

Σήμερα Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 εορτή των Αγίων Πάντων εορτάστηκε και η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σάββα του εν Καλύμνω, ιδρυτού της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Καλύμνου

Ως γνωστό στο πλήρωμα της Εκκλησίας μας η μνήμη του Οσίου τιμάται την Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Όμως, λόγω της πανδημίας με απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως, συνεορτάστηκε  – εφέτος – με την εορτή των Αγίων Πάντων.

Το πρωί σήμερα από τις 7:30 έως 10:30΄, τελέστηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία χροστατούντος του Μητροπολίτη κκ Παισίου και του Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος του Οσίου, εντός της Ιεράς Μονής, ενώ εψάλη δέηση προ του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου, υπέρ υγείας και θείας βοηθείας των νοσούντων υπό του Κορωνοϊού, των αγωνιζομένων ιατρών, νοσηλευτών, επιστημόνων της ιατρικής επιστήμης και πάντων των εν ασθενείαις κατακοιμένων και υπό πνευμάτων ακαθάρτων ενοχλουμένων αδελφών μας.

Παρόντες από τις Αρχές ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, ο Δήμαρχος Δημήτριος Διακομιχάλης , ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Ευάγγελος Μητρούτσικος  και πλήθος πιστών.

Δείτε φωτογραφίες του Μάμα Χαραμαντά.Θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση video με αναλυτικό ρεπορτάζ.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός