Γ.Κατσοτούρχης, Πρόεδρος αλιευτικού συλλόγου μεγάλων πελαγικών ψαριών:Δρομολογήθηκαν οι αποζημιώσεις για τους αλιείς (video)

1462

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 ο Πρόεδρος του Συλλόγου μεγάλων πελαγικών ψαριών Καλύμνου Γιώργος Κατσοτούρχης για τις αποζημιώσεις των αλιέων λόγω της πανδημίας.

Ο Γ.Κατσοτούρχης αναφέρθηκε στη συνάντηση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για θέματα αλιείας Φωτεινή Αραμπατζή και Υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και για τις επαφές με Ευρωπαική Ένωση.

Ο Πρέοδρος των αλιέων εξέφρασε την ιακνοποίηση του λέγοντας ότι έχουν δρομολογηθεί οι αποζημιώσεις οι οποίες είναι αρκετές για τους ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών μεγάλων πελαγικών ψαριών

Όπως είπε θα υπάρξουν δύο προγράμματα .

1.Το ένα από κρατικές επιχορηγήσεις και αφορά τους αλιείς στο σύνολο τους.Αυτοί που θα ωφεληθούν από το πρόγαρμμα αυτό ανέρχονται στους 300. Τα ποσά όπως είπε που θα δοθούν δεν είναι μεγάλα αλλά και όχι ευκαταφρόνητα ενώ η χορήγηση θα ξεκινήσει άμεσα.

2. Το δεύτερο πρόγραμμα  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας  αφορά τους ιδιοκτήτες μεγάλων πελαγικών ψαριών και τα ποσά που θα δοθούν είναι σημαντικά.

Όπως είπε τιμή βάσης για τα σκάφη μεγαλύτερα από 15 μέτρα η αποζημίωση θα είναι 10.000 ευρώ το μήνα και για 3 μήνες.

Για τα σκάφη από 12-15 μέτρα θα είναι 7.000 μηνιαίως και για σκάφη από 9-12 μέτρα 4.000 ευρώ. Οι ωφελούμενοι από το ευρωπαικό πρόγραμμα ανέρχονται στους 70.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

11-6-2020 Έρχονται χρήματα για τους ψαράδεςΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός