Ευχαριστίες στο Γιάννη Χαλίκο για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό στον ΙΝ Παναγίας Καλαμιώτισσας– Τα θυρανοίξια θα τελεστούν το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 (video)

1041

Χθες Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 ο Ιερός Ναός της Παναγίας Καλαμιώτισσας Πόθιας Καλύμνου, άνοιξε τις πύλες τους ξανά, μετά από σχεδόν  τρία χρόνια που χρειάστηκαν για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προήλθαν από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 και να πραγματοποιηθεί μία γενική ανακαίνιση εσωτερικά και εξωτερικά.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 θα τελεστεί αρχιερατικός εσπερινός και τα θυρανοίξια ενώ την επόμενη ημέρα Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο φακός του  kalymnos-news.gr σήμερα Δευτέρα 22 Ιουνίου συνάντησε τον  εφημέριο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Χατζηδάκη να βάζει τις τελευταίες πινελιές.

 Ο π. Γεώργιος  μίλησε  στην κάμερα και ανέφερε το μεγάλο ενδιαφέρον, τη συνεχή παρακολούθηση και τις οδηγίες από τον Μητροπολίτη κκ Πάισιο.

Έκανε  ειδική αναφορά στο μεγάλο ευεργέτη το Γιάννη Χαλίκο και όπως χαρακτηριστικά λέει χωρίς αυτόν οι ζημιές δεν θα είχαν αποκατασταθεί και ο Ναός δεν θα είχε τελειώσει.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Χαλίκος «πήρε πάνω του» την γενική επισκευή του ΙΝ Παναγίας Καλαμιώτισσας και οι συνολικές δαπάνες ανήλθαν στο ποσό των 300.000 ευρώ

Εκτός από τις εργασίες στο εσωτερικό του Ιερού Ναού για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 που έγιναν με βάση εγκεκριμένης μελέτης που εκπονήθηκε από εξειδικευμένο τεχνικό μελετητικό γραφείο πραγματοποιήθηκε μόνωση και στεγανοποίηση της οροφής εξωτερικά και ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά του Ναού

Όλες οι δαπάνες αποκατάστασης των ζημιών και επισκευών μόνωσης και ελαιοχρωματισμών εσωτερικά και  εξωτερικά καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από το Γιάννη Χαλίκο.

Ο π.Γεώργιος ευχαρίστησε και τους  ενορίτες που έδωσαν τον οβολό τους, τον ομογενή επιχειρηματία Γιώργο Ντόβελο που κάλυψε όλη τη δαπάνη για την ανακαίνιση του μαρμάρινου δαπέδου του Ναού.

Επίσης τον εφημέριο του αγίου Νικολάου π.Κωνσταντίνο Σμαλιό που όπως χαρακτηριστικά είπε η βοήθεια του ήταν μεγάλη και έκανε πολλά μεροκάματα για εργασίες εντός του Ναού.

Δείτε τα όσα είπε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

22-6-2020 Ευχαριστίες του εφημέριου της Παναγιά Καλαμιώτισσας στο Γ. ΧαλίκοΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός