Μήνυμα του Προέδρου της Dodekanisos Seaways, Χρήστου Σπανού, για το σύμπλεγμα νησιών του Καστελορίζου

638

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, με αφορμή τον εορτασμό των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, επισκεφτήκαμε το Καστελόριζο. Ευχαριστούμε θερμά τους κατοίκους και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία τους.
Όλοι μαζί, συμφωνήσαμε και προγραμματίσαμε για το άμεσο μέλλον, ενέργειες και έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και την ταξιδιωτική εμπειρία των επισκεπτών.
Ακολούθησε επίσκεψη μας στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου σε άριστο κλίμα συνεργασίας συζητήσαμε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου. Λίγες ημέρες μετά, είμαι στην ευχάριστη
θέση να σας γνωστοποιήσω τα αποτελέσματα της διαβούλευσης μας:

 1. Το δεύτερο εκδρομικό δρομολόγιο (ήτοι διάρκεια παραμονής στο νησί μεγαλύτερη από 4 ώρες), όπως ήδη διαπιστώσατε, έχει ξεκινήσει. Πρόθεση μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε
  και τρίτο εκδρομικό. Είναι η πρώτη φορά που η Ακτοπλοϊκή σύνδεση για το ακριτικό μας Καστελόριζο είναι τόσο συχνή.
 2. Από σήμερα, ισχύει μείωση των εισιτηρίων επιβατών και εμπορευμάτων κατά 25%, ικανοποιώντας το αίτημα των επιτηδευματιών του νησιού.
 3. Προσφέρουμε σε τουριστικά πρακτορεία εκπτώσεις 50% για να δημιουργήσουν πακέτα διαμονής στο Καστελόριζο. Ήδη κάποια πρακτορεία έστειλαν τους πρώτους πελάτες τους για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
 4. Σχεδιάζουμε πακέτο προσφορών με ακόμα φθηνότερα εισιτήρια από τα ήδη μειωμένα κατά 25%, σε επιβάτες που πραγματοποιούν νωρίς την κράτηση τους.
 5. Εκφράσαμε την πρόθεση και διαθεσιμότητα μας για την επέκταση των δρομολογίων μας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και αναμένουμε νεότερα.
 6. Ενημερώθηκαν όλοι οι φορείς για τις εργασίες της προβλήτας στην Στρογγύλη και αναμένουμε σύντομα την τελική ολοκλήρωσή τους, ώστε να συμμετέχουμε στα εγκαίνια του έργου.
 7. Ενημερώθηκαν επίσης για την προσπάθεια δημιουργίας αντίστοιχης προβλήτας στην Ρω, ώστε να μεταφέρουμε και εκεί ημερήσιους εκδρομείς από την Ρόδο. Με αρωγό στο εγχείρημα αυτό τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη, αισιοδοξούμε να αποτελέσει πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον.
  Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
  Χρήστος Γ. Σπανός