Ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δ.Διακομιχάλης για προσλήψεις, συνεδριάσεις ΔΣ και ΓΠΣ (video)

964

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου 2020,ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτριος Διακομιχάλης στο φακό του kalymnos-news.gr .

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εστίασε σε τρία θέματα.

Στις προσλήψεις που θα γίνουν στα πλαίσια του Προγράμματος κοινωφελούς εργασίας αναφέροντας ότι οι θέσεις για το Δήμο Καλυμνίων ανέρχεται στις 76 και είναι ο μεγαλύτερος μετά από τη Ρόδο. Θα είναι 8μηνες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από το Δήμο αφού όλα θα καλύπτονται από το Πρόγραμμα . Στο σημείο αυτό άσκησε αυστηρά κριτική σε κάποιους  που έκαναν αναρτήσεις στο διαδίκτυο γράφοντας ότι η Κάλυμνος έμεινε απέξω μπερδεύοντας κάποιες θέσεις που ζητήθηκαν από Δήμους σε υπηρεσίες με ανταποδοτικά τέλη.

Τέτοιες θέσεις όπως είπε δεν ζητήθηκαν από το Δήμο μας συνειδητά, γιατί η μισθοδοσία τους καταβάλλεται από το Δήμο. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη για να καλύψουμε την μισθοδοσία τους.Από τη στιγμή που οι θέσεις που προβλέπονται από το Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας καλύπτουν τις ανάγκες μας γιατί να ζητούσαμε τέτοιες προσλήψεις.

– Επίσης έδωσε απαντήσεις σε 2 θέματα που τέθηκαν από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννη Μαστροκούκο σχετικά  με την αντίθεση του που εξέφρασε στη συνέχιση διεξαγωγής των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων δια περιφοράς και  στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που καθυστερεί να εκπονηθεί αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια.

Δείτε τα όσα είπε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη  ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr  

23-6-2020 Αυστηρή κριτική Δημάρχου Καλυμνίων για αναρτήσεις περί προσλήψεων