Στις 27 Ιουνίου 2020 ο εσπερινός- θυρανοίξια του ΙΝ Παναγίας Καλαμιώτισσας μετά την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό. (video)

1364

Οι τελευταίες πινελιές στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καλαμιώτισσας Πόθιας Καλύμνου προκειμένου ο Ναός να ανοίξει τις πύλες τους  ξανά, μετά από τρία χρόνια που χρειάστηκαν για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προήλθαν από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 και να πραγματοποιηθεί μία γενική ανακαίνιση εσωτερικά.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Γεώργιος Χατζηδάκης μιλά στην κάμερα του kalymnos-news.gr και αναφέρει το μεγάλο ενδιαφέρον,τη συνεχή παρακολούθηση και τις οδηγίες από τον Μητροπολίτη κκ Πάισιο.

Κάνει ειδική αναφορά στο μεγάλο ευεργέτη το Γιάννη Χαλίκο και όπως χαρακτηριστικά λέει έβαλε την μερίδα του λέοντος και χωρίς αυτόν οι ζημιές δεν θα είχαν αποκατασταθεί

Εδώ να κάνουμε μία μικρή παρένθεση και να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Χαλίκος «πήρε πάνω του» την γενική επισκευή του ΙΝ Παναγίας Καλαμιώτισσας και οι συνολικές δαπάνες ανήλθαν στο ποσό των 300.000 ευρώ

Εκτός από τις εργασίες στο εσωτερικό του Ιερού Ναού για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 που έγιναν με βάση εγκεκριμένης μελέτης που εκπονήθηκε από εξειδικευμένο τεχνικό μελετητικό γραφείο πραγματοποιήθηκε μόνωση και στεγανοποίηση της οροφής εξωτερικά και ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά του Ναού

Όλες οι δαπάνες αποκατάστασης των ζημιών και επισκευών μόνωσης και ελαιοχρωματισμών εσωτερικά και  εξωτερικά καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από το Γιάννη Χαλίκο.

Επίσης ο π.Γεώργιος ευχαρίστησε τους 5 ενορρίτες που έδωσαν τον οβολό τους.

Το εφημέριο του αγίου Νικολάου π.Κωνσατντίνο Σμαλιό που όπως χαρακτηριστικά είπε η βοήθεια του ήταν μεγάλη και έκανε πολλά μεροκάματα για εργασίες εντός του Ναού.

Τέλος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr ο ομογενής επιχειρηματίας Γιώργος Ντόβελος κάλυψε όλη τη δαπάνη για την ανακαίνιση του μαρμάρινου δαπέδου του Ναού.

Όπως ανέφερε ο π. Γεώργιος το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 θα τελεστεί αριχερατικός επσερινός και τα θυρανοίξια ενώ την επόμενη ημέρα Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

13-6-2020 Στις 27-6-2020 ο εσπερινός- θυρανοίξια του ΙΝ.Καλαμιώτισσας