Εθελοντές καθάρισαν την Πλάτη.-Του Παναγιώτη Βούρου

891

Του Παναγιώτη Βούρου

Εθελοντές, την Κυριακή, πήγαν για μονοήμερη στην μαγευτική Πλάτη και καθάρισαν την μία (και πιο μεγάλη) από τις 5-6 παραμελημένες παραλίες της νησίδας και.. τουριστικό στολίδι της Καλύμνου – Μόνο ικανοποίηση

Μια όμορφη ιδέα και πρωτοβουλία έγινε πράξη με την βοήθεια φυσικά της Ειρήνης Εργά που ως νέα επιχειρηματίας στον χώρο της εκμίσθωσης σκαφών Kalymnos Sailing Trips για ταξίδια αναψυχής μας παραχώρησε δωρεάν το ιστιοπλοϊκό της για να μεταβούμε στην νησίδα Πλάτη και να καθαρίσουμε την παραλία που βρισκόταν σε άθλια κατάσταση. 

Γιατί Πλάτη; Για όποιον γνωρίζει, σχεδόν όλοι,  δηλαδή, η Πλάτη αποτελεί βασικό προορισμό και αξιοθέατο τουριστικών σκαφών για μονοήμερη ή πολυήμερη εκδρομή από την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά, κυρίως Κω, που χιλιάδες τουρίστες θα περάσουν από εκεί, θα βγάλουν φωτογραφίες και θα κολυμπήσουν στα καταπράσινα και κρυστάλλινα νερά μας.

Οπότε, με το κίνητρο της.. εκδρομής, το λέω και θα το ξαναπώ, εθελοντισμός είναι παρέα και διασκέδαση, και φυσικά με το κίνητρο να προστατεύσουμε ένα τουριστικό αξιοθέατο και το συμφέρον του τόπου μας, λίγα παιδιά αρκούσαν για να οργανώσουν μια απλή ιδέα που όμως γεννά προοπτικές και περνά μηνύματα ελπίδας και προσφοράς.

Λόγω των περιορισμών που προβλέπει το πρωτόκολλο, δεν έγινε επίσημο και ανοιχτό και μαζικό κάλεσμα καθώς δεν δύναται να ξεπεράσει το όριο των 10 ατόμων μαξ επάνω στο σκάφος. Ας μας συγχωρήσουν οι φίλοι που σίγουρα θα ανυπομονούσαν. Σε επόμενες δράσεις που θα γίνουν, λογικά Κυριακή, σε διάφορες περιοχές του νησιού, καθότι αρκετοί δουλεύουν ή διαβάζουν, θα είναι όλοι ευπρόσδεκτοι ξανά. 

Ειρήνη σε ευχαριστούμε θερμά. Καλή αρχή και καλή δύναμη. Σου αξίζουν όλα τα καλά!!

ΥΓ.  Στην Πλάτη έπεται συνέχεια. Υπάρχει πολλή δουλειά. Υπάρχουν κι άλλες παραλίες που βρίσκονται στο έλεος του πελάγους.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός