Η διαφημιστικη καμπάνια του Δήμου Λειψών: «Φέτος Καραϊβική… Λειψοί και είσαι εκεί!» μέσα από μαγευτικές εικόνες και βίντεο-

537

Η νέα ευφάνταστη καμπάνια του Δήμου Λειψών αλλά και  οι σημαντικές οικολογικές πρωτοβουλίες.

Ασφάλεια, εμπιστοσύνη, εξωτισμός αλλά και γενναίες δόσεις χιούμορ είναι τα κύρια συστατικά του φετινού καλέσματος του Δήμου Λειψών στο πλαίσιο του ανοίγματος του Ελληνικού Τουρισμού!   Με κεντρικό σύνθημα «Λειψοί – αν σου έλειψε το εξω(τικό)!» και αστείες φράσεις όπως «Καραϊβική… Λειψοί και είσαι εκεί!», «Χονολουλού… Λειψοί και είσαι αλλού», «Μονακό; Πάρ’το σκάφος και έλα εδώ!» ο ακριτικός πανέμορφος προορισμός των Δωδεκανήσων θα ταξιδεύει το κοινό μέσα από μία έξυπνη καμπάνια, «ντύνοντας» το μετρό με εντυπωσιακές αφίσες και βίντεο σε δεκάδες σταθμούς. Πρωταγωνιστές στη νέα καμπάνια είναι οι όμορφες γωνιές  του γραφικού χωριού των Λειψών αλλά και οι εξωτικές παραλίες που θυμίζουν γνωστούς μακρινούς προορισμούς από όλο τον κόσμο! «Από την περασμένη Δευτέρα, φοράμε πλέον τα καλοκαιρινά μας στο Μετρό Αττικής, αφήνουμε πίσω το χθες και πάμε Καραϊβική, Χαβάη, Μονακό και Χονολουλού μέσω… Λειψών και πάντα με ασφάλεια!» εξηγεί ο Δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος.

Στο πλαίσιο του καλέσματος του Δήμου Λειψών για διακοπές, την επίσημη πρώτη του εμφάνιση κάνει και το νέο καλαίσθητο βίντεο του προορισμού που «ξεναγεί» όλους τους λάτρεις των ποιοτικών διακοπών στο νησί της αρχαίας θεάς Καλυψούς! Σοκάκια, ταβερνάκια, σμαραγδένια νερά, φυσικές πισίνες στην θάλασσα, νησάκια που θυμίζουν ταινίες με πειρατές, και τοπικοί παραγωγοί που τα άφησαν όλα πίσω τους για να επιστρέψουν στους Λειψούς και να διαπρέψουν διεθνώς, περιέχονται σε ένα βίντεο –συλλογή εμπειριών! https://www.youtube.com/watch?v=THWV8wKItN8&t=27s

Ο εξωτισμός στο 24 νησάκια των Λειψών δεν είναι μόνο ένα δώρο της φύσης αλλά ένα στοίχημα για την προστασία του περιβάλλοντος, που κερδίζουν καθημερινά οι 800 κάτοικοι των Λειψών μαζί με τον Δήμο. «Σε πνεύμα αμοιβαίας συνεννόησης και αυτό-οργάνωσης έχουμε προχωρήσει σε καινοτομίες, αποτελώντας καλό παράδειγμα για όλη την Ελλάδα», τονίζει ο Δήμαρχος Λειψών. Χαρακτηριστικά, η εγκατάσταση και λειτουργία water kiosk για προμήθεια πόσιμου νερού σε χαμηλό κόστος  «κατήργησε» στην ουσία τη χρήση των πλαστικών μπουκαλιών. Ταυτόχρονα, η ομόφωνη απόφαση για την κατάργηση πλαστικών μίας χρήσης  σε καφέ- εστιατόρια περιόρισε τη χρήση πλαστικού και «ανακούφισε» σημαντικά το οικοσύστημα και τις ακτές του προορισμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι Λειψοί, επελέγησαν ως ο ιδανικός τόπος για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει το πρώτο καταφύγιο περίθαλψης δελφινιών στον κόσμο! Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη που μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, όπως το δίκτυο Euronews, το Marie Claire Ιταλίας και η La Reppublica δηλώνουν συχνά πυκνά τον θαυμασμό τους για «τη μικρή αυτή φυσική γωνιά του πλανήτη που κρύβει μεγάλες ευχάριστες εκπλήξεις» και που αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για ινκόγκνιτο εξωτικούς γάμους επωνύμων!

Φέτος όμως, οι ιδανικές διακοπές προϋποθέτουν την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων  μέτρων υγείας και προφύλαξης. «Και σε αυτό το πεδίο, Δήμος, τοπικοί φορείς και επαγγελματίες δρουν από κοινού για τον ίδιο σκοπό, την προστασία των τουριστών και της τοπικής κοινωνίας με αμεσότητα, ταχύτητα και αξιοπιστία, ώστε οι Λειψοί ανεμπόδιστα να προσφέρουν στον ταξιδιώτη όσα του… έλειψαν», δηλώνει επί του καίριου αυτού θέματος, ο κ. Μάγγος που προέβη σε έγκαιρες ενέργειες σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, για την εκπαίδευση και την προετοιμασία του  Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού.

Λειψοί - τίποτα δε θα σου λείψει, Lipsi XL (eXotic Lipsi)Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός