Ι.Μαστροκούκος για δτ ΑΝΕΚ: Αναβιώνουν πράγματα που έχουν αμαυρώσει την πολιτική ζωή και ταλαιπωρήσει την κοινωνία της Καλύμνου (video)

981

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος

Ο Ι.Μαστροκούκος εστίασε σε δτ που εκδόθηκε από το «Γραφείο τύπου» της ΑΝΕΚ με αφορμή τους φόβους που εξέφρασε ότι η νέα Διοίκηση του Γ.Θανάτση θα προβεί στην πώληση του ενός εκ των δύο ταχυπλόων της Εταιρείας.

Ο Ι.Μαστροκούκος ξεκίνησε λέγοντας ότι αναβιώνουν ξανά πράγματα τα οποία έχουν αμαυρώσει, έχουν ταλαιπωρήσει όχι μόνο την πολιτική ζωή της Καλύμνου, αλλά έχουν ταλαιπωρήσει αυτή την κοινωνία.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της  μείζονος μειοψηφίας έγινε πιο σαφής και συγκεκριμένος αναφέροντας: Προχθές σας δίνω μία συνέντευξη, σχετικά με κάποιες ανησυχίες οι οποίες εδράζονται σε συγκεκριμένες αναλύσεις ότι φοβόμαστε μήπως η νέα Διοίκηση της ΑΝΕΚ προβεί στην πώληση ενός εκ των δύο ταχυπλόων σκαφών τα οποία διαθέτει η εταιρεία. Του Κάλυμνος ντόλφιν ή του Κάλυμνος σταρ. Αναλύσαμε τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτό τον προβληματισμό ,βγήκε την επόμενη ημέρα ο Δήμαρχος Καλυμνίων ο κ. Διακομιχάλης ,έδωσε τις απαντήσεις που έπρεπε να δώσει στο ίδιο ύφος με το οποίο τέθηκαν από εμάς οι προβληματισμοί ,ήπια και με πολιτικό λόγο. Εκεί το θέμα έχει τελειώσει. Είπαμε, μας απάντησε ,τελειώσαμε.

Και βγαίνει ω του θαύματος ο κ. Θανάτσης,ο νέος Πρόεδρος της ΑΝΕΚ, καλυμμένος πίσω από μία ψευδεπίγραφη επιγραφή δελτίο τύπου, χωρίς να βάλει το όνομα του και άρχισε να αναβιώνει ένα περίεργο πολιτικό ήθος και ύφος και καταφέρετε εναντίον εμού που εκπροσωπώ ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της κοινωνίας μέσα από διαδικασίες εκλογών.Και αντί να απαντήσει στους προβληματισμούς μου λέει εν ολίγοις ποιος είμαι εγώ ή τι εκπροσωπώ για να μπορώ να μιλάω για την ΑΝΕΚ.

Ποιός τα λέει αυτά; Εγώ είμαι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δηλαδή έχουμε την ισχύ του Καλυμνιακού λαού.

 Ο κ. Θανάτσης ,ποιος είναι ,ήταν μήπως υποψήφιος στις εκλογές και τον επέλεξε ο Καλυμνιακός λαός για να στρογγυλοκαθίσει στη θέση του προέδρου της ΑΝΕΚ που αποτελεί το φιλέτο του Δήμου μας;

Από πού μας ήλθε και μάλιστα να έχει το πολιτικό θράσος να επιβάλει σιωπή προς όλους ότι δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε.

Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα και νομίζω ότι έχουμε να πούμε πολλά, η βεντάλια με τέτοιες νοοτροπίες θα ανοίξει και ο κ. Θανάτσης έχει να μας απαντήσει για παρά πάρα πολλά πράγματα, τόσο της προηγούμενης του θητείας όσο και τα τεκταινόμενα τα οποία μαντέψαμε και είπαμε ότι δεν θα είναι τα καλύτερα δυνατά ,γι’ αυτό είπαμε ότι ήταν λανθασμένη η επιλογή του Δημάρχου

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ξεκίνησε με αυτό το ήθος το πολιτικό και με αυτό το ύφος, προσπαθώντας να επιβάλει σιωπή.

 Κλείνοντας ο Ι.Μαστροκούκος είπε:

Η ΑΝΕΚ αποτελεί Ανώνυμη επιχείρηση του Δήμου Καλυμνίων. Ως επικεφαλής Παράταξης εκπροσωπώ τις μετοχές του Δήμου Καλυμνίων, του Καλυμνιακού λαού. Ας μας απαντήσει ο κ. Θανάτσης που βρήκε τις μετοχές και με τι μετοχές ήταν Πρόεδρος την περίοδο 2011-2015

Δείτε τα όσα είπε ο Ι. Μαστροκούκος στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς. Επίσης παραθέτουμε και το επίμαχο δτ που εξέδωσε το «γραφείο τύπου» της ΑΝΕΚ και αποτέλεσε την αιτία να απαντήσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

1-7-2020 Δηλώσεις Ι.Μαστροκούκου για δτ ΑΝΕΚ