Μειώνονται στο μισό οι διεθνείς πτήσεις από και προς Αυστραλία – Τέλος στη δωρεάν καραντίνα ξενοδοχείου

1231

Η απόφαση θα επηρεάσει και αρκετούς Ελληνοαυστραλούς που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην Αυστραλία, είτε λόγω των μακρών λιστών αναμονής των αεροπορικών εταιριών είτε λόγω των τιμών των εισιτηρίων που πιθανότατα θα εκτοξευτούν στα ύψη.

Ανησυχία αναμένεται να προκαλέσει στους Αυστραλούς του εξωτερικού η είδηση της απόφασης του Εθνικού Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση του αριθμού των διεθνών πτήσεων που φθάνουν στη χώρα, στο μισό ως μέτρο ανακούφισης των πολιτειών από το βάρος της υποχρεωτικής καραντίνας στην οποία υποβάλλονται οι ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό.

Το Εθνικό Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Παρασκευή υπό τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, με θέματα την πρόταση περιορισμού των διεθνών πτήσεων, την αύξηση των κρουσμάτων στη Βικτώρια και την αναθεώρηση του τρόπου διευθέτησης της καραντίνας εντός των ξενοδοχείων.
Ο Σκοτ Μόρισον είχε επισημάνει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η μείωση των πτήσεων θα μειώσει το βάρος των πολιτειών και των περιοχών που διαχειρίζονται την καραντίνα ξενοδοχείων.

Ορισμένες Πολιτείες έχουν ήδη εισαγάγει ανώτατα όρια στον αριθμό των διεθνών αφίξεων που θα δέχονται κάθε εβδομάδα, ενώ η Βικτώρια έχει προχωρήσει σε αναστολή όλων των διεθνών αφίξεων στην Πολιτεία.
Το Εθνικό Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να δώσει το ελεύθερο στις πολιτείες να επιβάλουν χρεώσεις στους ταξιδιώτες που υποβάλλονται σε καραντίνα ξενοδοχείου.

Μιλώντας την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Κοινοπολιτεία δεν θα αντιταχθεί σε όποια απόφαση των πολιτειακών κυβερνήσεων σχετικά με την επιβολή χρεώσεων στα άτομα που υποβάλλονται σε καραντίνα ξενοδοχείου.
Ο κ. Μόρισον είπε ότι υπήρξαν «πολλές ευκαιρίες για τους ανθρώπους να επιστρέψουν» και ότι «εάν επιλέξουν να το κάνουν τώρα, προφανώς έχουν καθυστερήσει αυτήν την απόφαση για αρκετό χρονικό διάστημα».

Η απόφαση μείωσης των διεθνών πτήσεων που εισέρχονται στην Αυστραλία θα επηρεάσει πολλούς Αυστραλούς που ζουν στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων και αρκετούς Ελληνοαυστραλούς που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στην Αυστραλία, είτε λόγω των μακρών λιστών αναμονής των αεροπορικών εταιριών είτε λόγω των τιμών των εισιτηρίων που πιθανότατα θα εκτοξευτούν στα ύψη.

(ΠΗΓΗ: neoskosmos.com)
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός